Rusi objavili konačan spisak za Mundobasket

Veliki broj igrača odsutan

Rusi objavili konačan spisak za Mundobasket

Selektor ruske košarkaške reprezentacije Sergej Bazarevich otvorio je karte pred nadolazeći Mundobasket.

Svjetsko prvenstvo će, podsjetimo, biti održano u periodu od 31. augusta do 15. septembra u Kini, a pred nadolazeću kontinentalnu smotru i Bazarevich je obznanio na kojih 12 košarkaša će računati.

Bazarevich neće moći računati na nekoliko košarkaša, što je u velikoj mjeri smanjilo šanse Rusije da se bori za plasman u drugu fazu šampionata, a u posljednjem rezu otpali su Aleksandr Platunov i Artem Zabelin.

Svoej mjesto na smotri u Kini osigurali su sljedeći igrači: Semen Antonov, Evgenii Baburin, Vitaly Fridzon, Sergey Karasev, Mikhail Kulagin, Nikita Kurbanov, Vladimir Ivlev, Grigory Motovilov, Andrei Sopin, Evgeny Valiev, Andrey Vorontsevich i Andrey Zubkov.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Rusija će na turniru u Kini nastupiti u grupi B zajedno sa selekcijama Argentine, Koreje i Nigerije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi