Trojka za pamćenje reprezentativca Turske - U dvorani niko nije mogao vjerovati šta se desilo

Nevjerovatno

Trojka za pamćenje reprezentativca Turske - U dvorani niko nije mogao vjerovati šta se desilo

Midhat Šljivak

Košarkaška reprezentacija Turske poražena je večeras na turniru u Trentu od domaće selekciju Italije. Bilo je 90:89 nakon produžetka, a što su igrali dodatnih pet minuta reprezentativci Turske se mogu zahvaliti Sadiku Kabaci koji je postigao nevjerovatnu trojku kojom je odveo meč u produžetak.

Turski reprezentativac Sadik Kabaca postigao je nevjerovatnu trojku u prijateljskom susretu protiv Italije. On je sa zvukom sirene pogodio tricu jednom rukom i gotovo od svog koša za nevjericu na licima svih u dvorani.

Tragiča je italijanski reprezentativac Marco Spissu. Košarkaš Venezije je promašio slobodno bacanje, a potom i tricu nakon ofanzivnog skoka, pa je Turcima dao kakvu-takvu šansu.

Druge opcije osim da šutira sa svoje polovice za selekciju Ergina Atamana nije bilo. Sadik Kabaci je bacio loptu jednom rukom i ona je ušla u koš.

Oglasi

Na terenu je nastala nevjerica. Turci su naravno proslavili izjednačenje, a s druge strane Italijani definitivno nisu planirali igrati dodatnih pet minuta.

U produžetku je Turska imala u nekoliko navrata pet poena prednosti. Ipak, ova selekcija je posljednjih godina doktorirala gubljenje dobijenih utakmica, pa su i večeras poraženi.

Na kraju je Italija slavila 90:89 i to je bilo zasluženo. Ipak, svakako je bilo veoma lijepo vidjeti ovakvu trojku. Ne viđa se često ovakav rasplet situacije na parketu i ne pogađa se baš svaki put šut jednom rukom s vlastite polovice.

Simone Fontecchio je predvodio Italiju do pobjede s 21 poenom, a na drugoj strani je Omer Yurtseven ubacio 23 koša i uhvatio je čak 20 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi