Sigurne pobjede Proma i Živinica, Bošnjak i Travnik također bez problema
Košarkaši Proma, jedni od glavnih favorita za ulazak u viši rang kod kuće su se rutinski obračunali s košarkašima Iskre.

Igrano je i treće kolo A1 košarkaške lige Bosne i Hercegovine

Sigurne pobjede Proma i Živinica, Bošnjak i Travnik također bez problema

Odigrane su i utakmice trećeg kola A1 košarkaške lige Bosne i Hercegovine a favoriti prema planu nisu pravili kikseve i novim su se pobjedama učvrstili na vrhu ljestvice. 

U subotu su program otvorili ekipe Živinica i Čelika. Nakon prve četvrtine koja je pripala gostima 24-14 vidjeli smo potpunu dominaciju igrača Živinica koji su Zeničanima do kraja dopustili samo 30 poena i na kraju slavili sa ubjedljivih 76 – 54.

U domaćoj ekipi najefikasniji je bio Mirza Islamović sa 21 poenom dok je Adnan Đulović dodao 14 uz 17 skokova. Kod gostiju Anes Podojak je ubacio 15 a Kerim Dragolj 14 poena.

Jedan od favorita za ulazak u viši rang Promo iz D.Vakufa je ugostio ekipu Iskre. Neizvjesno je bilo do sredine druge četvrtine kada se domaćini odljepljuju na 13 poena i tu prednost povećavaju do kraja za konačnih 88 – 69.

Kod Proma kao i obično najbolji su bili Mustafica i Dovadžija sa 25 poena( prvi je ostvario i 17 skokova) a Nikola Budić je dodao 13. Goste je predvodio Bečirović sa 31 poenom, 7 skokova i 6 asistencija a pomoć je imao jedino od Aldina Pandže koji je ubacio 16 poena.

Nedjeljni program su otvorili Bošnjak i Konjic. Domaćini su bili bolji cijelim tokom utakmice i na kraju slavili ubjedljivo 82 – 62. Ferhatbegović sa 19 te Mujić i Džafić sa 17 poena su bili najefikasniji kod Bošnjaka dok su kod gostiju potpuno zakazali nosioci igre gdje nitko nije bio dvoznamenkast pa su igrači s klupe, Herić i Nuhić zabili po 9 poena.

Travnik za koji nastupaju mladi igrači OKK Sparsa je slavio na domaćem terenu nad ekipom Brčko 96-80. Gosti su se dobro držali do sredine druge četvrtine ali to je bilo najviše što su mogli učiniti. Kod Travnika najefikasniji je bio Kenan Kamenjaš sa 23 poena i 9 skokova a pratili su ga Vojin Ilić sa 18 poena i Harun Huseinpašić sa 15 poena. Kod gostiju Igor Stevanović je ubacio 20 a Mirnes Islamović 13 poena.

Potražite više informacija na temu A1 liga BiH:

U Jablanici su se sastali KK Jablanica i IBU Spartansi. Tijekom cijelog susreta gledali smo izjednačenu igru a prvu osjetniju prednost prave domaćini početkom zadnje četvrtine kad odlaze na +8 ali žilavi gosti uspijevaju vratiti utakmicu u egal te trojkom Andelije sa istekom vremena odnose dva boda u Živinice. Korkutović sa 24 i Meštrić sa 20 poena su predvodili goste dok je kod domaćina najefikasniji bio Japalak sa 24 poena.

Zadnju utakmicu dana su odigrali Radnički iz Goražda i Igman Burch University. Domaćini su prvo poluvrijeme riješili u svoju korist rezultatom 42-34 ali gosti krajem treće i početkom četvrte četvrtine pronalaze svoju igru i prilaze na poen zaostatka ali košarkaški Radničkog serijom 7-0 odbijaju nalet gostiju. Kad su svi mislili da je utakmica riješena, dvojac gostiju Aranitović- Tarčin radi seriju 6-0 i u zadnju minutu se ulazi sa poenom prednosti za Radnički. Nakon dvije pogreške domaćina gosti ne uspijevaju iskoristit svoj napad pa Brown sa slobodnih bacanja potvrđuje pobjedu svoje ekipe rezultatom 69-66. Upravo je Brown bio najefikasniji sa 21 poenom i 11 skokova dok je Susa dodao 18. Kod gostiju Tarčin i Agić sa 15 i 14 poena su bili najbolji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije