Sjeća li se neko Džikićevog odgovora na pitanje o tituli prije 10 mjeseci?

I sam je sumnjao

Sjeća li se neko Džikićevog odgovora na pitanje o tituli prije 10 mjeseci?

Edmir Škorić

Budućnost iz Podgorice je nedavno osvojila titulu u ABA ligi, prvu u historiji kluba.

Podgoričani su u finalnoj seriji ABA lige s 3:1 savladali Crvenu zvezdu, iako su mnogi vjerovatno bili mišljenja da teško neko može da na ovim prostorima parira beogradskom velikanu koji uspješno nastupa sezonama u Euroligi.

Međutim, Nemanja Gordić i društvo napravili su čudo i u ludoj atmosferi Morače, nakon jednog brejka u Beogradu, došli do dvije pobjede i titule.

A trener Aleksandar Džikić je 22. juna 2017. godine na pitanje o tome da li Budućnost može do titule u ABA ligi, rekao:

Potražite više informacija na temu ABA liga:

"Možda će vam to zvučati interesantno, ali želimo da izborimo opstanak u ABA ligi. Nemamo cilj da budemo ni među četiri, ni da uđemo u drugi krug Eurokupa, dogovorili smo se da ove godine da damo šansu mlađim igračima", kazao je tada Džikić i to možda najbolje ilustrira veličinu uspjeha crnogorskog velikana.

Džikić tada ni sam nije vjerovao u čudo, no ono se ostvarilo i njegova Budućnost je prvak regionalnog šampionata, pa će najvjerovatnije igrati u Euroligi, a podsjećamo da je igrala i četvrtfinale Eurokupa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi