SKK Student bez milosti u Tesliću

Prva muška liga RS

SKK Student bez milosti u Tesliću

D. Vejo

Košarkaši Banjolučkog Studenta bili su uvjerljivi na gostovanju u Tesliću kod istoimene ekipe rezultatom 62:108, po četvrtinama je bilo 12:28, 23:30, 8:26 i 19:24.

Aleksandar Ćikić i njegovi izabranici bez premca su najbolji tim u prvenstvu. To su danas i dokazali visokom pobjedom na gostovanju u Tesliću.

Meč su bolje otvorili gosti iz Banja Luke. Predvođeni Radanovićem prisvojili su period u svoju korist. Bilo je 12:28. Druga dionica meča također prolazi u znaku gostiju. Ovoga puta uz Radanovića zapaženu ulogu imao je i Vukotić koji je postigao nekoliko važnih poena. Na odmor se otišlo sa velikih 23 poena razlike u korist košarkaša Studenta.

Drugo poluvrijeme isti scenario. Ponovo u fokusu gosti. Ovoga puta ubacili su 26 poena dok je domaćin svega osam. Kraj trećeg perioda označio je praktično kraj meča, jer su razočarani domaći navijači salu u Tesliću polako počeli napuštati.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

U posljednjem periodu, viđen je blagi pad u igri Studenta ali većih iznenađenja nije bilo. Gosti su mirno utakmicu priveli kraju.

Najefikasniji u domaćem sastavu bio je Nedinić sa 15 postignutih poena, dok je na drugoj strani to bio Radanović sa 16 postignutih koševa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi