Slovenci dan nakon sramotnog ispadanja donijeli najvažniju odluku

Riječ je o selektoru

Slovenci dan nakon sramotnog ispadanja donijeli najvažniju odluku

E. Oštraković

Samo dan nakon šokantne eliminacije sa Evropskog prvenstva od Poljske, Slovenija je donijela važnu odluku kada je riječ o budućnosti košarke.

Tako će Aleksandar Sekulić ostati selektor reprezentacije Slovenije uprkos tome što nije ispunio zacrtane ciljeve.

To je potvrdio predsjednik Košarkaškog saveza Slovenije, Matej Erjavec.

"Aleksandar Sekulić ima ugovor sa nama do kraja naredne godine. Sjajan je trener i ponoviti ću još jednom, pod ugovorom je. Analize poslije turnira su normalna stvar, čak i da smo osvojili titulu, analize bi bile neophodne", rekao je Erjavec.

Ovo je možda bio i posljednji turnir za Gorana Dragića.

"Tužni smo, ali i razočarani. Dugo smo razgovarali nakon utakmice, pogotovo o tome kako da prebrodimo ovaj poraz. Svi mi. Mogu samo da mu zahvalim na svemu", reako je predsjednik slovenačkog saveza.

Slovenija je važila za jednog od glavnih favorita na ovom turniru, ali su sinoć nakon šokantnog poraza od Poljske morali kući.

Uprkos tome što su se uspjeli vratiti sa preko dvadeset poena zaostatka, loša igra u posljednjim trenucima utakmice koštala ih je ispadanja.

Najemotivniji nakon utakmice bio je Luka Dončić, koji je dosta burno reagovao prema sudijama jer je smatrao da nisu dobro odradili svoj posao.

Dončić je ovu utakmicu igrao povrijeđen što je sigurni bio dodatni hendikem za reprezentaciju Slovenije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi