Igokea demolirala Sparse u Sarajevu

Gosti prekinuli niz poraza

Igokea demolirala Sparse u Sarajevu

E. Dindić

U okviru 7. kola Lige 6 za prvaka Bosne i Hercegovine u košarci Sparsi su na svom terenu dočekali Igokeu. Na kraju gosti iz Laktaša nose ubjedljivu pobjedu rezultatom 101:68.

U prvih 10 minuta dalo se naslutiti da će ovo biti jednosmjerna ulica, gosti su nakon prvog perioda imali prednost od 27:19. Slično kako se završila prva tako se i nastavio drugi period igre, odlična igra u odbrani te raznovrsnost u napadu, te i ovaj period Igokea rješava u svoju korist rezultatom 29:18. Na veliki odmor odlazi se pri prednosti gostiju od 56:37.

Kakvu smo košarku gledali u prva dva perioda nastavilo se i u trećem, dominacija Igokee u svim poljima, te ovaj period dobivaju rezultatom 25:17. Nakon 30 minuta rezultat je glasio 81:54 u korist Igokee.

Posljednji period Igokea rutinski igra, te na kraju upisuje apsolutno zasluženu pobjedu rezultatom 101:68

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Najefikasniji u pobjedničkom sastavu bili su Nikola Tanasković sa 27 poena, dok je DeShawn Stephens dodao 22. Bolji od ostalih kod domaćina bili su Remy Abell sa 17, odnosno Aleksa Gatarić sa 13.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi