Spremna "deklaracija": Zvezda i Budućnost će svoje utakmice igrati van Beograda i Podgorice?

Klubovi se tek trebaju izjasniti o ovom prijedlogu

Spremna "deklaracija": Zvezda i Budućnost će svoje utakmice igrati van Beograda i Podgorice?

S. Pašalić

U Zagrebu će se 24. maja održati sjednica Skupštine klubova koji igraju u ABA ligi.

Nakon svih incidenata koji su se dešavali u finalnoj seriji između Crvene zvezde i Budućnosti, pojedini klubovi žele da donesu neke odluke kako se ovakve stvari više ne bi dešavale u budućnosti.

Tako je navodno Cedevita pripremila "deklaraciju" u kojoj se između ostalog pozivaju svi klubovi da se "ograde od načina navijanja i organizacije utakmica prikazanih u finalnoj seriji koje ni na koji način nisu bile u sportskom duhu niti su odražavale osnovne postulate na kojima počiva ABA liga, prvenstveno na fair-playu i nultoj stopi tolerancije na nasilje"

Pored ovoga, u deklaraciji se zahtijeva da se u naredne dvije sezone utakmice Crvene zvezde i Budućnosti igraju minimalno 400 kilometara od mjesta u kojem su ova dva kluba registrovan i bez prisustva publike.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Tek se treba vidjeti da li će klubovi uopšte podržati ovu "deklaraciju", o kojoj bi se nakon toga raspravljalo na Skupštini.

Top Komentari

Posi
Nema tu deklaracije i dogovora , zasto bi Buducnost pristala na ovo , ovdje Cigane treba dobro kazniti zato sto su svakako od pamtivjeka primitivna stoka bez mozga.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi