Srbija krenula silovito, pa izgubila od Italije

Prijateljski meč

Srbija krenula silovito, pa izgubila od Italije

Midhat Šljivak

Košarkaša reprezentacija Srbije poražena je na Acropolis kupu u Atini od selekcije Italije rezultatom 89:88.

Srbija je nakon pobjede nad Grškom (71:64) danas na turniru u Atini za rivala imala selekciju Italije i doživjela je poraz.

Srbija kreće silovito u ovaj meč. Redale su se trojke izabranika Svetislava Pešića i nakon šest minuta igre već je bilo plus 16 u korist Srbije, 22:6.

Italijane šut nije slušao. Srbija je imala i plus 17 u jednom trenutku, a nakon 10 minuta igre bilo je 13 poena prednosti u korist naših komšija, 32:19.

Orlovi su potpuno pali u drugoj dionici. Sada su se redale greške jedna za drugom i na sredini igre u drugom periodu Italijani dolaze na samo minus dva, 38:36.

Srećom po Srbiju velikog preokreta nije bilo, pa ova selekcija na odmor odlazi s tri poena prednosti, 47:44.

Oglasi

Treći period donosi rezultatsku klackalicu. Trojkom Fontecchija na otvaranju drugog dijela Italija dolazi do prvog vodstva na utakmici, 54:51, da bi potom oba tima imala svoje periode igre u kojima su imali prednost.

U finišu treće dionice viđena je serija trojki s obje strane, a nakon 30 minuta igre bilo je neriješeno 70:70.

Italijani su izgledali bolje na parketu u posljednjoj dionici. Iako je Srbija bila konstantno blizu nije uspjela da okrene rezultat na svoju stranu i na kraju je upisala pobjedu.

Simone Fontecchio s 13 i Matteo Spagnolo s 12 poena su predvodili pobjedničku selekciju poena, a Achille Polonara je dodao 11.

Kod selekcije Srbije Nikola Jović je ubacio 18 poena, a Bogdan Bogdanović 14.

Acropolis kup:

Italija - Srbija 89:88

Top Komentari

Pajkan
Yes na španjolskom se kaže i otovorio.
1 0
Pajkan
Who ****ing care
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti