Srbija je s razlogom strahovala: Svetislav Pešić objavio spisak igrača za Mundobasket

Fali nekoliko glavnih igrača

Srbija je s razlogom strahovala: Svetislav Pešić objavio spisak igrača za Mundobasket

Edmir Škorić

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić danas je objavio konačan spisak igrača za Mundobasket.

Srbija s pripremama za Svjetsko prvenstvo kreće 28. juna, a nekoliko dana kasnije igraće protiv Bosne i Hercegovine prijateljsku utakmicu.

Novinare je na današnjoj press konferenciji najviše zanimalo zašto nema Nikole Jokića, prvaka i MVP-a NBA lige.

"Što se tiče Jokića sa njim je obaveljeno nekoliko razgovora. On se fizički i mentalno istrošio i nije spreman da preuzme odgovornost koja se od njega očekuje", rekao je Pešić.

Zašto nema Micića?

"Sljedeći koji nije na spisku je Micić, on je zamolio da ove godine preskoči. Imao je tešku sezonu sa mnogo povreda, potpisao je novi ugovor. Sreća je da je potpisao ugovor, nesreća je da je u klubu morao da bude tri nedjelje. Obnovio povredu ramena, nije fizički u dobrom stanju".

Oglasi

"Već u junu smo znali da ne možemo da računamo na Lučića, kao i na Kalinića koji je imao određenih fizičkih i mentalnih problema. Htjeli smo u izboru Mitrovića, ali je zamolio da ga ovog ljeta oslobodimo jer hoće da se pripremi za novu sezonu", dodao je Pešić.

Planirane su tri utakmice sa BIH, Poljskom u Beogradu i sa Crnom Gorom u Podgorici. Nakon toga slijede tri zvanične utakmice, u Areni 16. sa Portorikom i odigraće se dvije utakmice u Kini u Šenženu. To će biti u prolazu za Manilu.

Pešića su upitali da li je iznenađen odnosom igrača...

"Ja ne bih ovde dizao emotivne parole, ko je zaslužan, a ko ne. Ne vraćamo se šta je bilo i kako je bilo. Ja sam siguran da se svi ovi momci ovde raduju pozivu. Nema nikakvih tajni oko igrača koje smo ovde spomenuli. Pretpostavljam da su navijači razočarani. Prave istine nema, prava istina je ova koju ja saopštavam i nemam nijedan razlog zašto ne bih pričao istinu. Morate znati da su se prioriteti u životima sportista promijenili u odnosu na prije 20 godina. A i tada je bilo otkaza iz različitih razloga. I ja kad sam vodio tim bilo je otkazivanja. Legende su otkazivale jer nisu htjele da igraju, ne zbog reprezentacije nego jer se nisu osjećale spremnim da odgovore zahtjevima."

"Naši ciljevi ostaju isti, želimo na Olimpijske igre po svaku cijenu. Siguran sam da momci koji vas tamo čekaju da im se obratite spremni su za maksimum i mi sa Jokićem, Micićem, Kalinićem, Lučićem, dobrim, jakim igračima naši ciljevi se ne mijenjaju", dodao je na kraju Pešić.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Spisak Srbije:

Aleksa Avramović. Dušan Beslač, Dejan Davidovac, Ognjen Jaramaz, Nikola Jović. Stefan Jović, Vanja Marinković, Nikola Milutinov, Nemanja Nedović, Filip Petrušev, Aleksej Pokuševski, Aleksa Radanov, Dušan Ristić, Nikola Topić, Uroš Trifunović, Aleksa Radanov

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi