Student već u prvom poluvremenu riješio Vogošću
Fantastično prvo poluvrijeme košarkaša SKK Studenta bilo je dovoljno da mostarski košarkaši dođu do treće pobjede.

Čak 59 poena Mostarci su ubacili u prvom dijelu igre

Student već u prvom poluvremenu riješio Vogošću

Košarkaši SKK Studenta došli su do jako vrijedne pobjede u 10.kolu košarkaške Premijer Lige protiv Vogošće. Slavio je mostarski tim rezultatom    i tako ubilježio vrijedne bodove u borbi za opstanak.

Riješili su domaći košarkaši sve već u prvom poluvremenu. Fantastična napadačka košarka koju je prezentirala momčad Samira Lerića ostavila je košarkaše Vogošće koji su u Mostar došli kao tihi favoriti bez ikakvog odgovora. Sijevalo je sa svih strana, a krajnjih 59 poena koje su Mostaci ubacili u prvom poluvremenu uz samo 33 primljena govori o odnosu snaga u tim trenutcima na terenu.

Student je prvih 20 minuta imao 68% šuta za dva a za tri su šutirali još boljih 70% a u tim momentima sjajnu igru pružili su Ross, Dželmo, Ćup i Zovko koji su nemilice punili koš Vogošće sa svih pozicija. Tek u posljednjoj četvrtini košarkaši Vogošće uspjeli su ublažiti poraz koji je na momente mirisao na potpunu katastrofu. Dželmo s 21 poenom, te Ross s 20 bili su najbolji kod domaćina u čijim su redovima odlični bili još Ćup sa 17, Zovko s 14 i Širić s 13 poena, dok su Hukić, Bjeletić i Fazlić za goste postigli po 12 poena.

SKK Student: Manjgo, Kuzman 1, Vučić, Širić 13, Zovko 14, Biloš, Mikulić 4, Ross 20, Dželmo 21, Cvitanović, Škrobo 10, Ćup 17

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

KK Vogošća: Čoloman, Vranić 9, Evert 11, Đedović, Hukić 12, Fazlić 12, Čamdžić 4, King 6, Micić 8, Bjeletić 12, Vuleta 9, Kadić

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi