Hrvatski košarkaš je izveo (ne)moguće: Svi su gledali u nevjerici

U duelu ABA lige

Hrvatski košarkaš je izveo (ne)moguće: Svi su gledali u nevjerici

H. Zilić

Praznična atmosfera je na parketima ABA lige, a u petak su u 14. kolu sjajan duel u Podgorici odigrali Studentski Centar i Split, a gosti su slavili 92:91 nakon fenomenalnog preokreta.

Posljednju dionicu Split je dobio rezultatom 15:32 i potpuno šokirao domaćine u Podgorici.

Ipak, potez utakmice, a vjerovatno i 2023. godine pripao je košarkašu Studentskog Centra, Borni Kapusti.

Kapusta je sredinom druge četvrtine prilkiom jedne akcije krneuo na prodor, ali se oklizuno, a zatim se fenomenalno snašao. Prilikom klizanja, kapusta je pao na parket, a onda je iz sjedećg položaja poentirao i izazvao ovacije publike.

Oglasi

Rijetko ovakve stvari viđamo na košarkaškim parketima pa će zasigurno ostati upečatljivo.

Za Studentski Centar je ovo bila prva utakmica bez našeg Kenana Kamenjaša koji je otišao u Budućnost i odmah su upisali neočekivan poraz.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Sa druge strane Split se ovom utakmicom dobro izvukao i sad su na desetoj poziciji prvenstvene tabele s omjerom 5-9, dvije pobjede iznad opasne zone.

Studentski Centar je šestoplasirani s omjerom 7-7 i još uvijek drži pozicije koje donose play-off nakon 14 odigranih kola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi