Hrvatski košarkaši se poigravaju sa svojim protivnicima

Borba za Olimpijske igre

Hrvatski košarkaši se poigravaju sa svojim protivnicima

Edmir Škorić

Košarkaška reprezentacija Hrvatske upisala je novu pobjedu u pretkvalifikacijama za Olimpijske igre.

Hrvatska je u 2. kolu grupe D evropskih pretkvalifikacija savladala Švedsku sa 99:67. Isuviše lagana pobjeda kojom su izborili plasman u polufinale. Bila je to još jedna visoka pobjeda nakon što su prethodno razbili Belgiju sa 86:55.

Sam početak nije bio baš najidealniji za Hrvatsku. Švedska je povela 8:4 na početku, ali na kraju prve četvrtine bilo je 24:22 za naše susjede.

Hrvatska pravi razliku u drugoj dionici i odlazi prvi put na dvocifrenu razliku (45:35), a na poluvremenu je bilo 51:42.

U trećoj dionici hrvatski košarkaši su dokrajčili rivala, napravili +25 da bi do kraja ostvarili i maksimalnih i konačnih +32.

Hrvatskoj još ostaje duel sa Nizozemskom za dva dana, ali jasno je da su Sesarovi izabranici već u polufinalu.

Prvo ime u redovima Hrvatske bio je Smith sa 24 poena, dok je Badzim dodao 154, Zubac 13, Hezonja 11, a Perković 10 poena.

U redovima poražene selekcije Švedske Clarance je ubacio 29 poena, dok je dvocifren bio jedino još Njie sa 12 poena.

Top Komentari

pero98
Bravo dečki.
1 1
HamzaVojvoda
Jesul to oni sto ce musa i juka da razbiju za euro? Pravo smesno
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti