Tarik Biberović je u BiH izdajnik, a u Turskoj nova NBA zvijezda: "Trebaju igrače poput mene"
Sjajni turski košarkaš želi 'preko bare' (Foto: EPA)

Naredni korak je SAD

Tarik Biberović je u BiH izdajnik, a u Turskoj nova NBA zvijezda: "Trebaju igrače poput mene"

Midhat Šljivak

Tarik Biberović odlučio je prije nekoliko godina napustiti Bosnu i Hercegovinu. Potpisao je za turski Fenerbahče, dobio je pasoš i nastupa za nacionalni tim ove zemlje. Zeničanin je među bh. navijačima proglašen izdajnikom, a Turci u njemu vide novu NBA zvijezdu.

Nekadašnji mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine Tarik Biberović ove sezone igra zaista odličnu košarku u dresu turskog velikana Fenerbahčea.

23-godišnjak je imao nekoliko vrhunskih partija, kako u Euroligi, tako i u prvenstvu Turske, a sada najavljuje i novi iskorak u karijeri - odlazak u NBA ligu.

Biberović je uvjeren kako ima sve predispozicije da uspije u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta. Planira to iskoristiti.

"Vjerujem da se moj stil igre uklapa u NBA. Potrebni su im igrači poput mene. Imam veličinu, mogu igrati na obje strane parketa, šutirati, skakati. Vjerujem da mogu uspjeti ako odem tamo", poručio je Biberović u razgovoru za BasketNews i dodaje:

"Moj agent je u kontaktu s Memphisom. Imali smo sastanak prije mjesec dana i iskazali su pozitivan stav o meni. Međutim, nikakva odluka još nije donesena", istakao je on.

Oglasi

Prava na ovog krilnog košarkaša imaju Memphis Grizzliesi i vidjet ćemo hoće li Zeničanin zaista završiti u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta.

Biberović je ove sezone u Euroligi na prosjeku od 7.2 poena i dva skoka po utakmici uz fenomenalnih 57 posto šuta za tri.

U prvenstvu Turske prosječno bilježi 10.4 poena po meču, Turci ga smatraju velikom zvijezdom, dok je u rodnoj Bosni i Hercegovini proglašen izdajnikom s obzirom na to da je odabrao turski dres.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Podsjetimo, Tarik je nosio dres omladinskih selekcija Bosne i Hercegovine i afirmisao se u OKK Spars. Ipak, 2018. godine je odlaskom u Tursku prihvatio pasoš ove zemlje i obavezao se nastupati za ovaj nacionalni tim.

Top Komentari

coach_Vedo
Sa 23 godine još nije otišao u NBA. Tek njegov menadžer je u pregovorima i to sa prosječnim timom. U Turskoj ligi ima prosjek od jedva malo više od 10 poena po utakmici. Pa dovro ljudi moji,kakva je to zvijezda? Zar mislite da će u NBA-u imati bolji prosjek? Ne samo poena već i skokova i asista..Ako,nekim čudom,i uspije otići u NBA,bit će tek drugi ili čak i treći izbor u vrlo prosječnom timu. Bolje mu je da ostane u Europi i tu igra,napravit će sigurno bolji iskorak tu.
1 0
stranputica
Zabiberio je on tebi prvo....
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti