Unicaja osvojila Ligu prvaka, Đedović odigrao odličan meč
FOTO: FIBA

U finalu savladali Tenerife

Unicaja osvojila Ligu prvaka, Đedović odigrao odličan meč

Haris Zilić

U Beogradu je završen Final Four FIBA Lige prvaka, a na kraju su slavili košarkaši Unicaje koji su večeras u španskom finalu savladali Tenerife rezultatom 80:75.

Unicaja je bolje otvorila susret poveli su sa 16:10 u prvoj četvrtini, a i drugu su odigrali odolično tako da je tim iz Malage na poluvremenu imao prednost od 11 poena razlike (38:27).

Treći period donosi puno bolju igru Tenerifa koji smanjuju prednost Unicaje na šest poena razlike.

U posljednoj četvrtini Tenerife je također bio bolji na parketu, ali nije bilo dovoljno za preokret.

Na kraju je slavila ekipa Unicaje i po prvi put u klupskoj historiji osvojila FIBA Ligu prvaka.

Unicaju je do trijumfa predvodio Perry sa 17 poena, a sjajan je bio i naš Nihad Đedović koji susret okončao sa 14 poena.

Oglasi

Kod Tenerifa Guy je pružio dobru partiju sa 18 poena, šest skokova i četiri asistencije, Huertas je ubacio 14 poena.

Dakle, za Unicaju je ovo prvi trofej u FIBA Ligi prvaka, a ukupno peta titula za španske klubove u osam sezona koliko se igra FIBA Liga prvaka nakon spora FIBA-e i ULEB-a.

Dvije titule ima San Pablo Burgos, dvije titule imaju Tenerife, a po jedan naslov AEK Atina, Virtus Bologna, Basket Bonn i Unicaja Malaga.

Ovo je bilo i drugo špasnko finale u FIBA Ligi prvaka nakon 2022. godine kad su Tenerife savladale Manresu sa 98:87.

Dodajmo da je Nihad Đedović drugi Bosanac sa titulom u FIBA Ligi prvaka nakon Emira Sulejmanovića koji je do titule došao 2022. godine sa Tenerifama.

U utakmici za treće mjesto na završnom turniru u Beogradu, Murcia je savladala Peristeri sa 87:84 i tako upotpunila trostruko slavlje Španaca.

FIBA Liga prvaka, finale:

Tenerife - Unicaja Malaga 75:80 (10:16, 17:22, 29:24, 19:18)

Top Komentari

K79
Unicaju je do trijumfa predvodio Shermadini ?? ? on jeste igrao za Unicaju al večeras nije hahahaha
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti