Sramotan potez francuske zvijezde prema sudijama finala Eurobasketa!

Na kraju utakmice

Sramotan potez francuske zvijezde prema sudijama finala Eurobasketa!

Admin Čaušević

U finalu Evropskog prvenstva Španija je pobijedila Francusku sa sigurnih 88:76 te tako po četvrti put postala prvaka Starog kontinenta.

Španci su utakmicu dobili možda i lakše od očekivanog. U prvom poluvremenu su imali preko 20 poena, dok su u nastavku uspješno odgovorili svaki put kada bi im se Francuzi približili.

Pojedini reprezentativci Francuske su bili isfrustrirani zbog poraza, posebno se to odnosi na Thomasa Heurtela koji je očigledno bio jako ljut na sudije.

Jedan od sudija meča bio je najbolji bh. arbitar Ademir Zurapović, zatim još Boris Klejić iz Slovenije te Martins Kozlovskis iz Latvije.

Nakon što je vrijeme završeno Heurtel je napravio sramotan potez prema djeliteljima pravde koji su svoj posao obavili bez većih grešaka.

Naime, košarkaš Reala je prvo ironično aplaudirao jednom od sudija i kada je vidio da arbitar ne reaguje zatim ga je udario i rukom po stražnjici.

Oglasi

Ostaje da se vidi da li će FIBA dodatno pregledati snimke i tražiti Heurtelovu suspenziju, svakako će dosta toga zavisiti od sudijskog izvještaja.

Inače, Heurtel je na meču bio drugi najefikasniji igrač svoje ekipe sa 16 poena i sedam asistencija, ali to nije bilo dovoljno njegovom timu.

Francuzi su tako ostali na samo jednom zlatu kada su u pitanju evropska prvenstva. Osvojili su ga još 2013. godine kada je prva zvijezda tima bio Tony Parker.

Trikolorima koji su i na Olimpijskim igrama u Tokiju izugubili finale je ovo bio treći poraz u finalnom meču Eurobasketa, dok od ranije imaju osvojenih još šest brozanih medalja.

Top Komentari

CeZenicaLik
Ovo prvenstvo je po sudjenju smijurija.Toliko nastimanih utakmica do sada nije vidjeno
4 0
Śmeker007
Ja iskreno ne znam koliko srece moras da imas da dodjes do finala kao francuzi ovaj put, jedino protiv poljaka su bas bas bili jaki tj poljaci sanse nisu imali, al su vec protiv turaka trebali/morali ispasti...
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi