Tijesan poraz Crvene zvezde u Malagi

Košarkaški Eurocup

Tijesan poraz Crvene zvezde u Malagi

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su večeras u okviru 2. kola druge faze Eurocupa u Malagi od Unicaje sa 79:74.

Unicaja je mnogo bolje otvorila meč i već je nakon prve dionice imala prednost od 26:13. U drugom periodu su stvari većinom bile izjednačene, a od trećeg gosti iz Beograda počinju da se vraćaju u meč.

Do kraja trećeg perioda Zvezda je uspjela da zaostatak smanji na deset poena, a u posljednjoj četvrtini Crveno-bijeli dolaze u nekoliko navrata na minus jedan. Ipak, nisu uspjeli da dobiju meč ili ga barem odvedu u produžetak tako da su upisali prvi poraz u drugoj fazi.

Domaće je do pobjede vodio Mathias Lessort sa 16 poena, dok je Giorgi Shermadini dodao tri manje. Kod Zvezde je uvjerljivo najbolji bio Stratos Perperoglu sa čak 23 poena, a 13 je dodao Ognjen Dobrić.

Potražite više informacija na temu Eurocup:

Obje ekipe sada imaju omjer od jedne pobjede i jednog praza u drugoj fazi takmičenja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi