Tijesan poraz OKK Sloboda u Nikšiću
Novi poraz ubilježili su košarkaši OKK Sloboda (foto: KK Sutjeska)

Domaća Sutjeska slavila nakon neizvjesne završnice

Tijesan poraz OKK Sloboda u Nikšiću

U okviru 3. kola ABA 2 lige košarkaši tuzlanske OKK Sloboda zabilježili su treći uzastopni poraz, ovaj put u Nikšiću od Sutjeske rezultatom 73:70.

Prvi put u ovoj sezoni Tuzlaci su odigrali korektnu obranu te nisu dozvolili da se njihov koš zaspe s ogromnim brojem poena. 

Štoviše, odlično su izabranici Josipa Pandže otvorili ovaj susret i cijelo prvo poluvrijeme kontrolirali i igru i rezultat te se činilo kako bi mogli prekinuti rezultatski post koji traje od početka nove natjecateljske sezone. Sloboda je na poluvremenu vodila 38:30.

Ipak, pad se dogodio u trećem periodu koji je pripao Sutjesci rezultatom 28:17 te su se ta tri poena viška koje su Nikšićani prenijeli u posljednji period ispostavila ključna za cijelu utakmicu. Imao je Amar Gegić pred sami kraj pri rezultatu 71:69 slobodna bacanja za izjednačenje ali pogađa samo jedno. Sutjeska je potom povela 73:70 da bi sani Čampara u zadnjem napadu promašio trojku za produžetak te je to bio i konačan rezultat utakmice.

Janjić je bio najbolji kod Tuzlaka s 19 poena a pratili su ga Čampara sa 16 i Gegić s 13 koševa. Boris Lalović s 20 i Draško Knežević sa 16 poena vodili su Sutjesku do nove pobjede. Bh. reprezentativac Ismet Sejfić postigao je 7 koševa. 

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

KK Sutjeska: Goranović, Pavličević 12, Gardašević, Vulević 6, Knežević 16, Čalić 3, Vujović 7, Bojić, Sejfić 7, Lalović 20, Đoković, Čvorović 2

OKK Sloboda: Andelija, Gregg 4, Jakupović, Janjić 19, Gegić 13, Čerkezović 4, Čampara 16, Tomašević 4, Berry, Manjgafić 5, Omerović, Grubor 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi