Drama na Mundobasketu: Nakon pada ostao da leži na parketu, a supruga skočila i krenula u sprint

Na svu sreću

Drama na Mundobasketu: Nakon pada ostao da leži na parketu, a supruga skočila i krenula u sprint

Endin Čaušević

Košarkaši Slovenije jučer su upisali ubjedljivu pobjedu u okršaju protiv Gruzije sa 88:67, a ponovo je fantastičan meč odigrao nezaustavljivi Luka Dončić. No, ono što je obilježilo meč jeste nezgodan sudar koji su imali Jaka Blažić i Tornike Shengelia čija supruga je počela trčati prema parketu misleći da je on teže povrijeđen.

Slovenija je bez većih problema uspjela da upiše drugu pobjedu na Svjetskom prvenstvu i već sada čini se osigura plasman u narednu fazu ovog takmičenja.

Gruzijci su pokušali da pruže što veći otpor i iznenade Slovence, ali kada je Luka Dončić raspoložen za igru kao što je to bilo jučer onda je jasno da Sloveniju niko ne može zaustaviti.

Slovenija je na kraju slavila sa 88:67, a Dončić je meč završio sa 34 poena, deset skokova i šest asistencija i bio je daleko najbolji igrač na parketu.

No, detalj koji je obilježio ovaj meč desio se sredinom treće četvrtine kada su nezgodan sudar ispod koša Slovenije imali Jaka Blažić i Tornike Shengelia, a u centru pažnje našla se i supruga gruzijskog košarkaša.

Oglasi

Shengelia je nezgodno pao na Blažića kojeg je odgurnuo jedan od igrača Gruzije, a obojica su ostala ležati na parketu žaleći se na povrede.

Supruga zvijezde Gruzije odmah je skočila sa svog mjesta i krenula je trčati prema parketu gdje je bio njen suprug, ali kada je već došla blizu njega shvatila je da na svu sreću on nije teže povrijeđen.

Shengelia je uspio da nastavi meč dok je deblji kraj u svemu tome izvukao Blažić koji je morao otići u svlačionicu kako bi mu ljekarski tim ukazao pomoć, te do kraja utakmice više nije ulazio u igru.

U posljednjem kolu Slovenija igra protiv Zelenortskih Republika, dok će Gruzija igrati protiv Venecuele i boriti se za drugo mjesto koje vodi u narednu rundu Svjetskog prvenstva.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Gruzijci se nadaju da će njihovi najbolji igrači biti na nivou u posljednjem kolu jer su Shengelia i društvo jučer u potpunosti zakazali protiv Slovenije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi