Trener Splita pokazao da u eri surovog profesionalizma ipak ima nešto važnije
Cobbins je zadobio nezgodan udarac , želio da se vrati u igru međutim ...

"Želio je da se vrati u igru ja mu nisam dao"

Trener Splita pokazao da u eri surovog profesionalizma ipak ima nešto važnije

E. Dindić

Trener košarkaša Splita Ante Grgurević, pokazao je da u eri kada je samo novac bitan i ništa drugo da ipak postoji i druga strana priče ona mnogo ljepša. 

Na utakmici prvenstva Hrvatske protiv Gorice u kojoj su poraženi sa 86:79, nije dopustio svom košarkašu Mikeu Cobbinsu da nastavi utakmicu nakon što je nakratko izgubio svijest.

Cobbins je pred sami kraj prvog poluvremena u jednoj akciji naletio na lakat protivničkog košarkaša, te na trenutak izgubio svijest.

Nakon što su mu ukazali pomoć, želio je da se vrati u igru ali trener Splita Ante Grgurević mu to nije dopustio te ga je poslao u svlačionicu.

"Prvih par minuta nismo znali što se dogodilo. Nakratko je izgubio svijest, svaka daljnja minutaža bila je bespredmetna. Shvatit ćemo ozbiljno ovaj događaj, Mike je želio igrati, ali sada je najvažnije da obavi sve preglede i da se utvrdi da je s njim sve u redu"

Svakako potez vrijedan pažnje, te u doba kada se sve vrti oko novca pokazao je trener da ipak ima nade i svjetla na kraju tunela.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi