Trojkom Albicya u posljednjim trenutcima Zenit šokirao Fenerbahce u Istanbulu

Novi poraz Obradovićevih košarkaša

Trojkom Albicya u posljednjim trenutcima Zenit šokirao Fenerbahce u Istanbulu

Košarkaši Fenerbahcea opet su večeras uspjeli razočarati svoje navijače trećim vezanim porazom i to pomalo neočekivanim jer je ruski Zenit uspio slaviti u Istanbulu u 15. kolu Eurolige rezultatom 84:81.

Otvorio je Fener solidno ovaj susret no ruski tim nije dozvoljavao domaćinu koji je nasušno trebao bodove da se odmakne na veću razliku. Nakon dobre košarke s dobrim napadima s obje strane na odmor se otišlo rezultatom 43:38 za Fener. 

No treći period pokazao je kako su gosti u Istanbul došli iskoristiti ovogodišnju kritičnu formu turskog giganta te odnijeti bodove u Sankt Petersburg. Dobro izbalansirani napad Rusa na kraju je uspio izaći na kraj i s pritiskom s tribina i Fenerovih košarkaša te u dramatičnoj završnici doći do pobjede. 

Imali su košarkaši Zenita priliku i ranije riješiti susret no Fener se uspijevao vratiti, no priču je nakon što je Sloukas uspio pogoditi za 81:81 riješio francuski košarkaš Andrew Albicy koji ne nakon timeouta pogodio za veliko slavlje Zenita u Istanbulu. Albicy i Ayon su zabili po 12 poena za pobjednike a Ponitka je bio najbolji strijelac sa 16. 

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Isto toliko zabio je i Kalinić za Fener a Louvergne je dodao 18. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti