Student deklasirao Orlovik i došao na korak od Premijer lige BiH

Sjajna utakmica

Student deklasirao Orlovik i došao na korak od Premijer lige BiH

E. Dindić

U prvoj finalnoj utakmici A1 lige u Tuzli student je deklasirao Orlovik iz Žepča sa 100:73. 

Nakon prvih 10 minuta bilo je visokih 31:16 u korist domaćeg sastava. Drugi period također mnogo bolja igra izabranika Vladimira Mićanovića koji i ovaj period rješavaju u svoju korist rezultatom 23:12. Na veliki odmor odlazi se pri rezultatu 54:28.

Treći period igra se koš za koš pa ovaj period završavaj se rezultatom 23:22. Nakon 30 minuta rezultat je glasio 77:50 u korist Studenta.

Posljednji period domaći sastav igra onoliko koliko je potrebno te na kraju slavi pobjedu rezultatom 100:73.

Potražite više informacija na temu A1 liga BiH:

Najefikasniji u pobjedničkom sastavu bio je Jasmin Jakupović sa 27 poena, Mirza Hrnčić dodao je 23, dok je Zlatko Golijanin postigao 18.

Bolji od ostalih u redovima Orlovika bili su Mahlon Jones sa 19, odnosno Emir Preldžić sa 17.

Top Komentari

BH_Drina
Bravo Student, od sljedeće godine Premijer liga, a Tuzla će vjerovatno jedina imati dva predstavnika s obzirom da će sarajevska Bosna vjerovatno ispasti.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi