Golijanin: Na Ilidžu idemo po još jednu pobjedu

Sjajni košarkaš Tuzlaka

Golijanin: Na Ilidžu idemo po još jednu pobjedu

E. Dindić

Košarkaši Studenta iz Tuzle u prvoj utakmici polufinala A1 lige za košarkaše na svom parketu savladali su Igman Burch sa 84:72. 

Jedan od najzaslužniji za novu pobjedu Studenta bio je iskusni Zlatko Golijanin, koji je za SportSport.ba prokomentarisao susret.

"Nakon odigrane prve utakmice polufinala, mogu reći da smo zadovoljni sa ostvarenim rezultatom. Izuzetno teška utakmica, fizički smo se dosta potrošili, ali postigli smo cilj i stekli dobru prednost pred revanš susret. Ono što nas raduje je da smo pokazali izuzetan timski duh i da smo počeli da naplaćujemo mukotrpan rad kroz koji smo do sada morali proći. Na Ilidžu idemo sa jasnim ciljem, ne da branimo rezultat, nego da ostvarimo još jednu pobjedu i tako spremni dočekamo finalnu seriju.", rekao je Golijanin te dodao: 

"Mnogo bi značilo za grad Tuzlu da iduće godine imamo dva stabilna predstavnika u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Sigurno bi osvajanje A1 lige znatno podiglo samopouzdanje i mladim košarkašima u našem timu kao i vjeru u ono što treneri rade sa njima kroz čitav pripremni a i takmičarski period".

Potražite više informacija na temu A1 liga BiH:

Podsjetimo, Zlatko Golijanin je bio najefikasniji košarkaš u prvoj utakmici odigranoj u Tuzli. Na kraju zaustavio se na brojci od 22 postignuta poena a tome je pridodao 5 skokova i 3 asistencije.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi