Uspješno održan festival košarke u znak sjećanja na Amnu Fazlić

U Zeničkoj Areni

Uspješno održan festival košarke u znak sjećanja na Amnu Fazlić

D. Kurbegović

U Zenici je završen festival ženske košarke Amna Fazlić, te je time obilježena godišnjica smrti Amne Fazlić.

KŽK Čelik je organizovao Festival ženske košarke „Amna Fazlić“, posvećen godišnjici od smrti mlade zeničke košarkašice Amne Fazlić u gradskoj Areni, a u nedostatku novca za seniorski turnir, godišnjica smrti je obilježena turnirom kadetskih selekcija i revijalnom utakmicom seniorskih ekipa KŽK Čelik i Play Off Sarajevo.

U kadetskom turniru nastupile su selekcije sarajevskog Play Off-a, Stara iz Fojnice, Viteza i Berselluma iz Turbeta. Prvo mjesto na festivalu ženske košarke „Amna Fazlić“ osvojila je ekipa Star iz Fojnice, koja je u finalu bila bolja od ekipe Viteza. U polufinalu Star je pobjedio Bersellum, a Vitez je bio bolji od kadetkinja Play Off-a.

Pred početak seniorske utakmice između KŽK Čelik Zenica i ŽKK Play off Sarajevo sve ekipe su dobile prigodne poklone od domaćina.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

U revijalnoj utakmici između KŽK Čelik i ŽKK Play Off Sarajevo pobjedu su zabilježile gošće iz Sarajeva rezultatom 65:68 u dosta ravnopravnoj utakmici. Ova utakmica je bila prva provjera za košarkašice Čelika u sklopu priprema za novu sezonu.

Amnu Fazlić je stradala sa nepunih 18 godina, 29.03.2010. godine. U 2017.godini odigrana je revijalna utakmica između mladih košarkašica Čelika i sarajevskog Željezničara, a ove, 2019.godine, održan je Festival ženske košarke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi