ŽKK Play Off upisao nove bodove u Mejdanu
Sandra Azinović je odigrala sjajan susret u Mejdanu

Odlična partija izabranica Armina Šećerovića

ŽKK Play Off upisao nove bodove u Mejdanu

E. Dindić, foto: E. Dindić

U okviru 15. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine za košarkašice svoj susret su odigrali Jedinstvo i Play Off iz Sarajeva. Na kraju pobjedu su slavile gošće rezultatom 75:66. 

Jedinstvo Piemonte i Play Off Ultra večeras su u Mejdanu odigrali veoma zanimljiv susret iz kojeg uspješnije izlaze Sarajke. Već na poluvremenu Play Off je vodio 29:40, no nakon predaha Tuzlanke su u velikom naletu.

Treću dionicu dobile su 21:14 i prišle gošćama na četiri poena zaostatka.

Nažalost po njih Play Off odlično otvara zadnji period vodstvom 5:11, no tim Mirze Oštrakovića imao je još jednu priliku za preokret.Minutu i 20 sekundi do kraja Tuzlanke su prišle na 66:68, no nije bilo snage za više.

Sarajke privode meč kraju za konačnih 66:75. U pobjedničkom sastavu Sandra Azinović je postigla 20, a Amra Bajrović 16 poena.

Kod Jedinstva Naida Ruščuklić je postigla 32 poena.

Jedinstvo Piemonte - Play Off Ultra 66:75

Rezultat po četvrtinama: 16:18, 13:22, 21:14, 16:21.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

Jedinstvo Piemonte: Ruščuklić 32, Dedić 6, Razić 4, Feukić 7, Roglić 15, Ahmetović, Brčina, Jurčenko 2, Grebović, Kamerić, Pavić, Alić. Trener: Mirza Oštraković.

Play Off Ultra: A. Alispahić 15, Azinović 20, Z. Alispahić 6, N.Alispahić 5, Bajrović 16, Begić, Čeremidžić, Babić, Pašić, Vujović, Spahić 3, Nikšić 10. Trener: Armin Šećerović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi