Doktorska partija Džanana Muse: Zmaj uništio Valenciju u "filmskoj" utakmici!
FOTO: Endesa/ Džanan Musa proslavlja poen nakon maestralnog zakucavanja

Utakmica za pamćenje

Doktorska partija Džanana Muse: Zmaj uništio Valenciju u "filmskoj" utakmici!

H. Zilić

U 14. kolu ACB lige Breogan je slavio u Valenciji vrijedan trijumf protiv istoimene ekipe rezultatom 97:98

Ovo je bila noć bh. reprezentativca Džanana Muse koji je pokazao da se nalazi u nevjerovatnoj formi.

Da će večeras biti jedna od onih utakmica koje se pamte Musa je pokazao u prvih pet minuta susreta kada je zabio 14 poena, a na poluvrijeme je otišao sa 18 ubačenih poena.

U pomenutom intervalu Breogan je igrao sjajno. Prvi period su dobili sa 19:29, nakon toga su nastavili u istom ritmu, tako da domaćini nisu imali većinu utakmice šanse ni da se priključe, a ne da preokrenu susret.

U jednom trenutku utakmice gosti su imali i 25 poena razlike, tako da smo gledali pravu rapsodiju Breogana.

Oglasi

Do kraja meča Valencija je uspjela da ubaci brzinu više i skoro došla do filmskog preokreta. Rezultat u posljednjoj četvrtini glasio je 47:23, ali na kraju je Breogan slavio sa 97:98. 

Džanan Musa je u konačnici duel završio sa nevjerovatnim double-double učinkom od 33 poena, deset skokova i četiri asistencije.

Musa je pomoć imao u Bell-Haynesu koji je ubacio 17 poena.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

U redovima Valencije raspoložen je bio Prepelić, a slovenski košarkaš je utakmicu priveo kraju sa statističkim parametrima od 19 poena i šest asistencija.

Nakon 13 odigranih kola Breogan je na omjeru 7-6 koliko ima i Valencija na diobi šeste i sedme pozicije na tabeli, tako da je ekipa našeg Džanana Muse u ravnopravnoj borbi za plasman u play off na kraju sezone.

Promo

Top Komentari

sportskenovosti
Sad će ga bake aljinom zlatnom kašikom nagradit
3 29
CAGE55
Bgm ima da budemo jaki u kosarci,proradio i Musa.
23 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti