Micić se ponovo oglasio: "Nikada nisam tražio izgovore u životu"

Napravio pometnju čudnom izjavom

Micić se ponovo oglasio: "Nikada nisam tražio izgovore u životu"

E. Čaušević

Košarkaši Srbije poraženi su sinoć od selekcije Italije u meču za plasman na Olimpijske igre.

Srbija je uspjela da dođe do finalnog meča na kvalifikacionom turniru za Olimpijadu i očekivalo se da će sinoć upisati pobjedu protiv Italije u Beogradu, ali se to nije desilo.

Italijani su u beogradskoj Areni odigrali odličnu utakmicu i na kraju su se zasluženo plasirali na OIimpijadu po prvi put nakon 2004. godine i nastupa u Atini.

Košarkaši Srbije su se nakon ovog meča našli na velikom udaru kritika javnosti, a tu se posebno ističe Vasilije Micić. On je imao fenomenalnu sezonu u Efesu s kojim je osvojio Euroligu i bio MVP, ali se na ovom turniru nije proslavio.

Micić je sinoć igrao tek 14 minuta u prvom poluvremenu, te ga u nastavku utakmice uopšte nije bilo na parketu. Nakon meča dao je misterioznu objavu kojom je zbunio javnost iako nije bilo potrebe za tim.

"Težak poraz za sve nas. Neočekivana situacija koja se desila meni lično, ali nije sada vrijeme za to. Italijani su igrali odlično, čestitam im", rekao je Micić.

Oglasi

Jedan od novinara pitao je da li je u pitanju neka povreda, a Micić je samo kratko odgovorio: "Čuće se".

No, ubrzo nakon toga objašnjeno je da nije mogao da igra zbog povrede, ali mnogima nije bilo jasno zašto to sam Micić nije rekao nakon utakmice nego je davao neke čudne izjave.

Micić je odlučio danas ponovo da se oglasi i poručio je da nikada u životu nije tražio izgovore, pa tako neće biti ni ovaj put.

"Nikada nisam tražio izgovore u životu, tako ni sada. Sve što imam da kažem jeste da sam na kraju zagrijavanja osjetio pucanje mišića u kvadricepsu. Neobjašnjivo kako. Pokušao sam da igram, nisam mogao da dam svoj maksimum i to je to. Žao mi je što se nismo plasirali na Olimpijske igre, ali život ide dalje", poručio je Micić.

Pored Micića na udaru kritika našao se i MVP NBA lige Nikola Jokić koji se nije odazvao pozivu da igra na ovom turniru i poručio je da mu potreban odmor nakon duge sezone.

Top Komentari

amex
Malo je igrao ovakav kalibar igrača ...
1 0
Kiss
Nikakav poseban igrač,vrijeme će pokazati
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi