Večeras u Laktašima spektakl kakav je trebao bh. košarci

Igokea i Bosna Royal za titulu

Večeras u Laktašima spektakl kakav je trebao bh. košarci

Košarkaši Igokee i sarajevske Bosne Royal večeras će u Laktašima igrati majstoricu za šampiona Bosne i Hercegovine.

Ljubitelji košarke u našoj državi su u finišu ove sezone konačno došli na svoje jer gledamo fantastično finale, kakvo godinama nismo imali u našoj državi.

Iako se prije početka sezone nije vjerovalo da bilo koja ekipa može nauditi Igokei, Bosna je uspjela izvući i posljednji atom snage te velikom borbom i željom doći do dvije pobjede u finalnoj seriji. 

Studenti su oba puta slavili u Skenderiji, dok je Igokea bila bolja u Laktašima. I, dok je u Skenderiji bilo neizvjesno većinom do posljednjih minuta, Igokea bi otprilike sredinom ili krajem treće dionice na svom terenu rješavala pitanje pobjednika.

Trener sarajevske ekipe Dušan Gvozdić poručio je nakon četvrtog meča, igranog u Skenderiji, da od svojih igrača u posljednjem meču želi vidjeti samo volju te da su oni već njegovi heroji.

"Prva stvar koju želim od mojih igrača to je da daju sve od sebe. U njima sigurno ne izostaje želja sigurno da probaju da dobiju svaku utakmicu. Da li će to biti dovoljno ja ne znam, ali oni su za mene heroji kako god da završi", poručio je Gvozdić.

S druge strane, iskusni bek Igokee Vuk Radivojević poručio je pred majstoricu da će titula ostati u Laktašima.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

"Titula će ostati u Laktašima. Vjerujem u konačan trijumf. Nažalost, nismo uspjeli da napravimo brejk u Sarajevu. A šta da se radi. Najbitnije je da sami odlučujemo o svemu i da petu utakmicu igramo pred svojim navijačima. Naravno da smo se nadali da ćemo ranije završiti posao. Ali, sve se svodi na to da osvojimo titulu. Pred start sezone cilj nam nije bio da u finalu slavimo sa 3-0 ili 3-1. Cilj je bio da osvojimo titulu. Jedna pobjeda nas dijeli od njega. Takvu šansu moramo da iskoristimo", rekao je Radivojević.

Večerašnji meč u Laktašima počinje od 20.15 sati, a za kraj vrijedi podsjetiti da ekipa Igokee brani titulu šampiona Bosne i Hercegovine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi