Bosnić: Nadam se da ćemo stići na utakmicu

Bh. reprezentacija otputovala u Litvaniju

Bosnić: Nadam se da ćemo stići na utakmicu

E. Škorić

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras igra drugi meč kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Litvanija - BiH na programu je u 18:30 sati i naš tim je tek u devet krenuo na ovo putovanje, zbog čega selektor Vedran Bosnić s razlogom kaže da je "čudna situacija" i "nadam se da ćemo stići na utakmicu".

"Nadam se da ćemo stići na utakmicu. Malo čudna situacija, ali šta je tu je, ne treba o tome razmišljati. Ovi momci što su tu treba da se borimo da probamo da pobijedimo i da damo sve od sebe i da to bude maksimalna utakmica sa naše strane"rekao je Vedran Bosnić.

Bilo je upitno putovanje Zmajeva na ovo gostovanje jer je Litvanija zbog ratnih dešavanja u Ukrajini proglasila vanredno stanje, ali FIBA nije imala sluha i na kraju je ipak odlučeno da putujemo.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Bh. reprezentacija bit će oslabljena jer se dio igrača već vratio u svoje klubove, dok zbog povrede nema kapitena Miralema Halilovića.

Podsjećamo, bh. košarkaši su u četvrtak navečer poraženi u Mejdanu od istog rivala sa 78:77.

Top Komentari

user1595066044
Kakvi amateri...Vrijeme je da Mirza i Colan napuste KSBiH
2 0
Gvardijan
E moj Bosnicu,onda ce po tebi pljuvati ako se desi neka katastrofa koja je moguca kada imas na raspolaganju samo 10 igraca.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi