Za Dončića su govorili da se previše udebljao i da ne trenira, a on je sinoć svima očitao bukvicu

Nevjerovatna partija Slovenca

Za Dončića su govorili da se previše udebljao i da ne trenira, a on je sinoć svima očitao bukvicu

E. Čaušević

Slovenski košarkaš Luka Dončić je tokom pauze zbog koronavirusa bio na velikom udaru kritika zbog svog fizičkog stanja jer su mnogi tvrdili da se udebljao više od očekivanog.

Američki mediji su pisali da Dallas nije trebao pustiti Dončića da se vrati u Sloveniju gdje je proveo veći dio karantina. Iako nisu imali uvjerljivih dokaza svakodnevno se pisalo kako je Dončić u lošem fizičkom stanju, te da uopšte ne trenira kako bi ostao u formi.

Međutim, kada se Dončić vratio u Dallas pokazao je da su to bile samo šuplje priče. Slovenac je i tokom karantina vrijedno trenirao, a da je ostao u formi najbolje pokazuju njegova izdanja na pripremnim mečevima.

Naime, Dallas je poražen u pripremnom meču od Indiana Pacersa, ali je to bilo u sjeni sjajne partije Dončića.

On je naprosto "letio" po parketu, te je za 24 minute koliko je proveo na parketu uspio da upiše čak 20 poena, 11 skokova i devet asistencija. Njegovi potezi s ovom meča oduševili su javnost i pokazali su svima da su priče o njegovoj kilaži i lošoj formi bile izmišljotina.

Top Komentari

nightcry
a Musa Keseđija ?
3 0
sport1
Mozda se je malo udebljao, mada ne vjerujem, a i ako jest kriv je Poli i reklame sto je za njih pravio, malo malo pa sendvic...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti