Zenica će naredne sezone imati dvije ženske ekipe u bh. eliti
Jumper i Čelik će naredne sezone predstavljati Zenicu među bh. elitom kada je u pitanju ženska košarka

Košarkašice Jumpera prvakinje A1 lige

Zenica će naredne sezone imati dvije ženske ekipe u bh. eliti

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Proteklog vikenda okončana su doigravanja kada je u pitanju A1 liga za košarkaše i košarkašice. Prvaci su postali ekipe Orlovika iz Žepča, koja je bila bolja od Igman Burcha, dok je u ženskoj konkurenciji ekipa Jumpera iz Zenice sa pobjedom 2:0 u seriji izborila plasman u bh. elitu.

Košarkašice Jumpera u finalu A1 lige odmjerile su snage protiv ekipe StarTz iz Tuzle, a nakon pobjede u prvom meču u zeničkoj Areni rezultatom 77:54, izabranice trenera Eldara Durmića bile su bolje i u meču igranom u Tuzli rezultatom 53:72 (16:16), (13:26), (11:14), (13:16).

Zeničanke su do pobjede u ovom meču vodile sjajna Amna Kahrić sa 36 poena, Amina Smaka postigla je 14, dok je Ines Podojak dodala 10 poena. Ovom pobjedom klub čiji je predstavnik Almir Omerčević, te treneri Eldar Durmić i Vedran Kulalić naredne sezone imat će priliku da odmjeri snage sa najboljim ekipama u BiH.

Ono što će svakako biti zanimljivo jeste što će Zenica naredne sezone imati u bh. eliti i gradski derbi, ekipe Čelika i Jumpera će se susresti u najvišem rangu naše košarke i sigurno da će te utakmice privući veliku pažnju gledatelja u ovom gradu.

Potražite više informacija na temu A1 liga BiH:

Inače, košarkašice zeničkog KK Jumper su izborile finale play offa pobjedom u seriji od 2:0 nad ekipom G-Stars iz Gračanice, za prvaka A1 lige i plasman u Premijer ligu BiH, dok su i u finalu bile superiorne, te bez problema u dvije utakmice pobijedile ekipu iz Tuzle.

Za razliku od muške košarke, gdje vlada totalno rasulo kada su u pitanju seniorske ekipe, dvije zeničke ekipe naredne sezone igrat će mečeve u najvišem rangu košarke u BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi