Čudo neviđeno u sarajevskoj Skenderiji: 13-godišnjakinja izvela potez koji će pamtiti zauvijek!

Una Banda digla na noge sve u dvorani

Čudo neviđeno u sarajevskoj Skenderiji: 13-godišnjakinja izvela potez koji će pamtiti zauvijek!

E. Čaušević

Ženska košarka u Bosni i Hercegovini u prethodnim godinama sve je popularnija, a sigurno da raduje da sve više djece želi da se bavi tim sportom. Da talenta postoji pokazuje i sjajan video s utakmice omladinske kategorije između ŽKK Play Off - ŽKK Hrasnica, a u centru pažnje našla se 13-godišnja Una Banda.

Naime, za vikend je u Sarajevo odigrana sjajna utakmica između Play Offa i Hrasnice, a riječ je o meču Omladinske lige Kantona Sarajevu u kategoriji pionirki.

Košarka je u Sarajevu uvijek bila popularna, ali poznato je koliko ovaj sport stagnira već godinama u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

To je posebno slučaj bio sa ženskom košarkom, no dobrim rezultatima naše reprezentacije u prethodnim godinama itekako je porastao interes i za ovim sportom što sigurno može da nas raduje.

Ono što je sigurno jeste da talenta u omladinskim kategorijama ima, ali je potrebno da se uloži vrijeme, rad, trud i naravno novac u radu s omladincima kako bismo za nekoliko godina imali ponovo respektabilan tim u ženskoj reprezentaciji BiH.

Oglasi

Da talenta ima vidjelo se i na meču pionirki u kojem su se sastali Play Off i Hrasnica, a na kraju je Play Off uspio da slavi sa 55:26.

Malo ko je očekivao da će detalj s ove utakmice postati priča širom BiH, ali to i zaslužuje. Naime, u centru pažnje našla se 13-godišnja Una Banda koja je postigla nevjerovatan koš, a taj trenutak će sigurno pamtiti zauvijek.

Košarkašica Play Offa je u zadnjoj sekundi treće četvrtine uspjela da postigne koš s pola terena i upiše svoja nova tri poena. Kada je lopta prošla kroz obruč nastala je ludnica među igračicama Play Offa koje su bile oduševljenje potezom svoje saigračice.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

Potez dana a vjerovatno i cijele sezone napravila je naša UNA BANDA pogotkom u posljednjojj sekundi treće četvrtine.

Posted by ŽKK PLAY OFF on Saturday, November 11, 2023

S obzirom da je riječ o 13-godišnjakinji jasno je da ovaj potez zaslužuje svaku pohvalu i nije ni čudo što je video postao hit na društvenim mrežama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti