Mogu imati sav novac svijeta, ali ovakve slike Ronalda i porodice je tužno gledati
Dnevni izlazak i zabava porodice Ronaldo u Rijadu. Sve djeluje poprilično tužno (Foto: Instagram(

Bizarne slike iz Rijada

Mogu imati sav novac svijeta, ali ovakve slike Ronalda i porodice je tužno gledati

M. Šljivak

Cristiano Ronaldo stigao je nedavno u Saudijsku Arabiju gdje je s ekipom Al Nassra potpisao najveći ugovor u historiji fudbala, a pored toga Portugalac i porodica su dobili brojne druge pogodnosti kakve se ne pamte u svijetu fudbala.

Cristiano Ronaldo i porodica odnedavno su postali novi stanovnici glavnog grada Saudijske Arabije - Rijada.

Za transfer u ovu zemlju pored novca dobili su mnoge druge olakšice, pa tako CR i porodica mogu uživati u svemu što požele bez da im iko smeta.

Saudijci su se potrudili da porodici Ronaldo ništa ne nedostaje. Međutim, pogled na porodični izlazak djeluje jako tužno.

Iako je razumljivo da kao velika zvijezda Cristiano i porodica ne mogu među obične ljude, fotografije iz parka za zabavu u Rijadu izgledaju poprilično tužno.

Oglasi

Park je očigledno bio otvoren samo za njih. Koristili su usluge, ali pored njih gotovo da nije bilo drugih ljudi i sve je izgledalo zaista bizarno, iako su se djeca dobro zabavljala.

Nažalost, djeca vjerovatno nikad neće moći iskusiti šta je to normalna zabava s drugom djecom, ali to je cijena velike popularnosti njihovog oca koji je svjetska zvijezda i jedan od najbogatijih sportista svijeta.

Njihov svaki korak pažljivo su pratili pripadnici osiguranja koje je skupo plaćeno od strane kluba kako bi porodica Ronaldo bila sigurna.

Mogu imati sav novac svijeta, ali definitivno je ovakve scene zaista tužno gledati.

Oglasi

Apsurdne privilegije za Cristiana Ronalda i porodicu u Saudijskoj Arabiji: Ovako nešto se ne pamti

Cristiano Ronaldo potpisao je ugovor s Al Nassrom iz Saudijske Arabije do juna 2025. godine i za dvije i po godine boravka u ovom timu dobit će nestvarnih 500 miliona eura. Međutim, ne dobija CR samo novac već mnoštvo drugih bizarnih privilegija koje mu dodatno olakšavaju život u Rijadu.

Cristiano Ronaldo će od Sudijske Arabije za dvije i po godine uzeti pola milijarde eura u najskupljem ugovoru kojeg je jedan fudbaler ikada potpisao.

Al Nassr je uspio nagovoriti legendarnog portugalskog fudbalera da stavi potpis na ugovor. Nije im to bilo teško jer se ovakva ponuda jednostavno ne može odbiti.

Međutim, pored novca kojeg će dobiti, Portugalac uživa u neviđenom luksuzu za jednog sportistu i apsolutno ništa ne plaća iz svog džepa.

CR i porodica su dobili na korištenje luksuznu vilu od 14 miliona eura u Rijadu. Nalazi se u dijelu grada izgrađenom samo za bogataše koji dolaze sa zapada i u ovom naselju ne vrijede šerijatska pravila kao u ostatku države.

Oglasi

Ni to nije sve. Ronaldo i porodica na raspolaganju imaju nešto što nijedan drugi fudbaler u historiji nije dobio i privilegije koje ima izgledaju zaista nerealno.

Kompletna porodica ima ekskluzivnu pratnju gdje god da idu. Unajmljena je agencija koja prati svaki korak Ronalda i porodice i elitna ekipa se brine za njihovu sigurnost.

Također, klub mu je osigurao pet luksuznih automobila, privatni supermarket i privatni tržni centar u kojem može mirno kupovati sve što mu je potrebno.

Ako mislite da se tu privilegije završavaju, varate se. To je samo dio od onoga što je dobio potpisom ugovora s Al Nassrom.

Oglasi

Na raspolaganju su mu čak tri osobna restorana. U svakom trenutku CR može odabrati ono što želi jesti i to će mu ekspresno biti napravljeno i servirano.

Kako čuveni Portugalac voli trenirati više od drugih, klub se pobrinuo da mu omogući maksimalne uslove za pripremu utakmica i nevjerovatne su stvari koje ima u blizini doma.

Osigurali su mu olimpijski bazen, dva fudbalska terena, košarkaški teren i dvije potpuno opremljene teretane.

Al Nassr je ovim definitivno pokazao da im je itekako stalo da Cristiano bude maksimalno sretan u Saudijskoj Arabiji, a njegovo je samo da igra i postiže golove za novi tim.

Dok s porodicom ne preseli u vilu koja je pripremljena za njega, CR boravi u elitnom hotelu gdje je također apsolutno sve podređeno njemu i procjenjuje se da će Al Nassr njegov višednevni boravak u apartmanu koštati više od 250.000 funti.

Promo

Oglasi