Hrvatski rukometaš uhapšen u Ljubuškom: Nasilje u porodici, pronađene puške i zolja u kući

Denis Buntić u pritvoru

Hrvatski rukometaš uhapšen u Ljubuškom: Nasilje u porodici, pronađene puške i zolja u kući

Endin Čaušević

Nekadašnji hrvatski reprezentativac Denis Buntić uhapšen je u Ljubuškom zbog sumnji za nasilje u porodici, a policajci koji su pretresli njegovu kuću su pronašli i veliki arsenal oružja.

Buntića pamtimo po odličnim igrama u dresu reprezentacije Hrvatske s kojom je osvojio dva svjetska srebra, evropskom srebro kao srebro i bronzu na Olimpijskim igrama.

Od dresa Kauboja oprostio se prije pet godina i nakon toga nije toliko često bio u centru pažnje javnosti.

Međutim, mnogi su ostali u šoku kada su se sinoć pojavile informacije da je Buntić uhapšen u Ljubuškom zbog sumnji na nasilje u porodici, a ono što je šokiralo posebno jeste oružje koje je pronađeno u njegovoj kući.

Buntić je priveden zbog kaznenog djela nasilje u porodici i nedopuštenog držanja oružja ili eksplozivnih stvari i protiv njega će biti pokrenut postupak.

Oglasi

Navodno, u kući nekadašnjeg hrvatskog reprezentativca pronađene su automatske puške, zolje i municija.

On će biti zadržan u pritvoru kako ne bi utjecao na svjedoke ili ponovio kaznena djela za koja se proslavljeni rukometaš tereti.

Buntić je rođen u Ljubuškom, a karijeri je počeo u dresu Izviđača, no odlučio se da igra u dresu reprezentacije Hrvatske, a ne Bosne i Hercegovine.

Najbolje dane karijere proveo je igrajući u dresu španskog Ademar Leona, a između ostalih, nastupao je još za Koper, Kielce i PICK Szeged.

Top Komentari

Hanibal
Ovaj se pripremio za rat! Samo ne znamo na koji ce front poci?
1 0
vedin
Pošto mu mama radi u sudu uredno je pušten kao da se ništa nije desilo. Na Balkanu je bitno da imaš nekoga u podobnoj stranci i možeš šta hoćeš!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi