Kako je 'nastala' famozna Diletta? "Tek mi je 20, plačem u sobi zbog uvreda, a onda se budi lavica"
Atraktivna voditeljica se javno požalila (Foto: Marco Canoniero)

Danas je prepoznatljivo lice

Kako je 'nastala' famozna Diletta? "Tek mi je 20, plačem u sobi zbog uvreda, a onda se budi lavica"

Midhat Šljivak

Diletta Leotta postala je prepoznatljivo lice s fudbalskih terena. 32-godišnjakinja već godinama unazad radi utakmice Serije A i stekla je ogromnu popularnost. Ipak, na samom početku Leotta je imala ogromne probleme jer je bila na žestokom udaru fudbalskih fanova i kolega.

Diletta Leotta definitivno je neko ko je obilježio prijenose italijanske Serije A u proteklim godinama. Atraktivna voditeljica stekla je svjetsku slavu zahvaljujući svom izgledu, te brojnim pričama o vezama s poznatim fudbalerima i ličnostima.

Karijeru je Leotta počela s 20 godina. Otkriva kako joj nije bilo nimalo lako jer je dobijala brojne uvrede. Čak su je i kolege ogovarale, te su joj u lice govorili kako je primljena na posao samo zbog ogromnih grudi.

"Najgore što sam čula je povik: 'Tu si samo zbog velikih s**a", istakla je Diletta za F Magazin i dodaje:

"Kolega sa Sky Sporta mi je rekao šta ljudi govore o meni. Imala sam 20 godina kada sam došla i zaista mi je bilo bolno prolaziti kroz sve to. Kod kuće bih sve izbacila iz sebe i stalno sam plakala."

"Međutim, sve je to probudilo lavicu u meni. Mnogo sam iz svega naučila, diplomirala sam pravo kako mi niko ne bi mogao ikad reći tako nešto."

Oglasi

Popularna voditeljica vjeruje kako posebno muškarcima smeta što su im žene konkurencija što se tiče voditeljskog posla u svijetu fudbala.

"Muškarcima smeta što su im žene konkurencija u ovom poslu. Smatraju da je fudbal samo za njih", ističe Diletta.

Paola Ferrari: "Diletta promoviše golotinju"

Jedna od kolegica, dobro poznata voditeljica Paola Ferrari, tvrdi da kćerki nikad ne bi dozvolila da bude kao Diletta.

Ferrari za Leottu navodi da promoviše golotinju, te da je u svijetu televizije uz to drži i činjenica što donosi ogromnu gledanost.

"Jako dobro radi svoj posao i donosi zaradu. Ali ako me pitate da li bih voljela da moja kćerka Virginia bude kao ona, odgovor bi bio ne", navodi Ferrari i nastavlja:

"Danas je moderno tvrditi da je isticanje slobode to što se pokazuješ bez odjeće. Sada svi žele istaći ljepotu, ali to je korak unazad", smatra Ferrari.

Diletta se nije oglasila povodom ovih riječi svoje kolegice. Posvećena je radu i uživanju sa zaručnikom Lorisom Kariusom i njihovom kćerkicom.

Oglasi