Edin i Amra najpoznatiji su par u BiH, a znate li s kim je Džeko bio prije nego što ju je upoznao?
Foto: Instagram

Crtice iz prošlosti

Edin i Amra najpoznatiji su par u BiH, a znate li s kim je Džeko bio prije nego što ju je upoznao?

Eldar Ganibegović

Edin Džeko s 35 godina na plećima igra kao preporođen u Interu.

Dijamant je ove sezone u svim takmičenjima za svoj novi klub postigao 11 golova i dodao šest asistencija, te vodi Inter ka tituli prvaka Italije, a najzaslužniji je i što će se Nerazzurri nakon mnogo godina naći među 16 najboljih u Ligi prvaka.

Našem kapitenu odlično ide i na privatnom planu.

On i njegova supruga Amra najpoznatiji su par u Bosni i Hercegovini i zajedno imaju troje djece, a često na društvenim mrežama podijele lijepe momente iz svog života.

Međutim, kako je izgledao Edinov život prije Amre, manje je poznato.

Prva djevojka Edina Džeke s kojom je potvrdio vezu bila je izvjesna Azra iz Sarajeva, no s njom se razišao kada je 2005. godine digao sidro i iz Željezničara otišao da svoj fudbalski put nastavi u češkim Teplicama.

Oglasi

Nakon toga, u medijima je kružila vijest da je Edin uplovio u avanturu s poznatom TV voditeljicom Merimom Šemić. Poslije nje, naš se Dijamant viđao s manekenkom Jelenom Jugović.

Samo ove tri veze Edina Džeke su potvrđene, a u međuvremenu je spekulacija bilo mali milion.

Kako su se upoznali Edin i Amra Džeko?

Znali su se od 2010. godine, a sreli su se slučajno, ako je išta u životu slučajno, u Los Angelesu 2011. kada je Edin bio na turneji s Manchester Cityjem.

Oglasi

U Americi je ovaj par započeo vezu, a nije im predstavljala problem ni daljina koja ih je razdvajala, s obzirom na to da je Edin Džeko živio u Manchesteru, a Amra u Los Angelesu.

Takva veza trajala je četiri godine, a Amra i Edin su svakog mjeseca bili u avionu i išli posjetiti jedno drugo, makar i na 24 sata.

Ovaj par je nakon toga uplovio u bračne vode, a u Rimu su doživjeli sigurno najljepše trenutke gdje im je rođeno troje djece - Una, Dani i Dalia.

Njihovu porodicu zaokrožuje i Sofija, Amrina kćerka iz prvog braka koja trenutno živi i studira u Los Angelesu.

Top Komentari

root
Jel dzeko piskio, kakio...otvaro restorane, jel amra obrijala svoju macu, jel pjanic nadogradio kosicu, siso amrinu bradavicu.... Uvjedljivo najneuspjesnija drzava u sportu, kojima je tzv. novinarcicima uspjeh sto je amra zajahala dzeku, jer se nema sta pricat o uspjesima nase drzave u sportu.. Ugasit sve portale.
15 6
ghast0
U UEFA ponovo ozbiljno razmišljaju da suspenduju Nogometni savez Bosne i Hercegovine zbog nagomilanih problema, ali i miješanja politike u sport. Za januar su već zakazana dva sastanka. Na prvom će biti detaljno razmatrani svi pristigli izvještaji, a na drugom će se odlučivati o mogućoj suspenzija NSBiH. Nadležni u UEFA-i su prema informacijama iz Sarajeva zaključili da su predsjednik NSBiH Vico Zeljković, ali i još nekoliko članova bh. fudbalske vlade, duboko involvirani i u svakodnevnoj politici. Zbog toga u kući evropskog fudbala ponovo ozbiljno razmišljaju da suspenduju NSBiH i ponovo instaliraju Komitet za normalizaciju, jer su opet na sceni isti ili slični problemi kao i 2011. godine.
11 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije