)
Emotivna ispovijest Edina Džeke: Pipa me Halid, koji je slijep, i kaže 'Džeko, jesi l' to ti?'
Foto: Screenshot

Kratki film UNICEF-a

Emotivna ispovijest Edina Džeke: Pipa me Halid, koji je slijep, i kaže 'Džeko, jesi l' to ti?'

Eldar Ganibegović

Ovog vikenda UNICEF slavi svoj 75. rođendan.

Povodom toga pripremili su jedan kratki film o svojoj historiji i onome što rade, a gledaoci će ga moći pogledati na BHRT 11. decembra od 11:25.

"Ne možemo dočekati subotu, a da sa vama ne podijelimo kratki klip Edina Džeke i jednu od njegovih najljepših uspomena kao ambasadora UNICEF-a u BiH", stoji u objavi koju je UNICEF postavio na svojoj Facebook stranici.

Edin se u ovom klipu prisjetio jednog emotivnog događaja iz prošlosti, koji će i vama izazvati mnoštvo emocija.

"Posjetili smo Centar za slijepa i slabovidna lica i sjećam se da nas je dočekao mali Halid, između ostalih. Prišao mi je i pipa me, a on je slijep inače, pipa me, pa malo po licu i kaže 'ma Džeko, đe si ti, otkad se nismo vidjeli'", priča Džeko i nastavlja pitajući se:

"Evo ja se sav naježim... Nekako u tim stvarima vidiš da neke bezazlene stvari odnosno situacije kojima se mi zamaramo su ustvari nebitne kad pogledaš Halida odnosno svu tu ostalu djecu koja uz toliko problema znaju biti i nasmijani... šta da se kaže?".

Pogledajte o čemu se radi.

Ovog vikenda slavimo 75 godina UNICEF-a! Za naš rođendan pripremili smo kratki film o našoj istoriji i onome što...

Posted by UNICEF Bosna i Hercegovina on Tuesday, December 7, 2021

Top Komentari

user1621626775
Sjecam se kad je bila akcija za spasavanje Amera Masle radio sam u Importane centru u jednom restoranu kad je dosla tvoja sestra u ime tebe i sjela sa direktorom jedne banke i potpisala svu sumu za lijecenje nakon par sati je objavljeno da su svi prihodi skupljeni i da se obustavlja humanitarna akcija. Od tad si za mene besmrtan !
28 0
user1621626775
To je ono zbog cega te voli nacija jednostavno MAHLAS nas ! Svi ti silni milioni i slava te nisu pojeli covjek si najveci si ambasador nase BiH humanitarac sto se mene tice omiljena licnost dok sam ziv nema te utakmice u koj ti neces dati odgovarajuci doprinos da bi promjenio misljenje o tebi ! JEDNOSTAVNO BABO NACIJE !
19 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi