Medunjanin strahuje za sina u Izraelu: "Supruga je jevrejka i ne želi..."
Foto: Screenshot

Bivši bh. reprezentativac u problemima

Medunjanin strahuje za sina u Izraelu: "Supruga je jevrejka i ne želi..."

Eldar Ganibegović

Sukob Izraela i Palestine i dalje traje. Bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine, Haris Medunjanin, ima velike probleme zbog toga s obzirom na to da su mu supruga i sin u Izraelu.

Ljetos je Haris Medunjanin iz nizozemskog Zwollea prešao u redove španskog trećeligaša Castellona. Pruža tamo odlične partije i vodi ovaj tim ka Segundi. 

Međutim, van terena veliki problemi. Njegova bivša supruga i sin nalaze se u Izraelu koji je u sukobu s Palestinom. 

"Već sam im ranije rekao da dođu u Španiju, ali ona to nije htjela jer želi ostati u Izraelu. Ona je jevrejka i osjeća se sigurno u Izraelu. Srećom u dobrim sam odnosima s njom, u stalnom smo kontaktu preko Facetimea i to je lijepo. Svaki dan mogu vidjeti Benjamina na ovaj način i pitati šta radi. Prednost je što je jako mlad i ne zna šta se dešava, ali to ne mijenja činjenicu da je veoma teško", rekao je Haris nizozemskim medijima, pa nastavio:

"Kada ću ih vidjeti ovisi samo o tome kada ćemo moći letjeti u Izrael ponovo. Želim biti sa sinom, posebno u ovoj situaciji, ali najvažnija stvar je da su njih dvoje na sigurnom. Oni su u Tel Avivu i nadam se da će biti dobro."

Oglasi

"Nekada mi ljudi govore: "Ti si musliman, trebao bi mrziti Izrael". Ali ja nisam tako naučen. Ono što obje strane rade je neprihvatljivo, to je jako loše. I sam sam iskusio rat i to nikome ne želim. Mržnja neće ništa riješiti, igrao sam nogomet sa igračima iz Srbije i Hrvatske kao i sa mnogim Jevrejima. Zašto bi pravio problem od toga. To je prelijepo. I da, možete postaviti nešto na Instagramu poput "Free Gaza", ali šta dobijate sa tim i kome pomažete? Nikome. To ništa ne može riješiti", kazao je Medunjanin koji ne vidi kraj ovom sukobu.

"Volio bih da znam, to je jako komplikovano. Ne traje bez razloga ovoliko dugo. I jedni i drugi trebaju preći preko ponosa. Pogledajte fotografije i iz Gaze i Izraela. To je užasno, nevina djeca stalno umiru i to se zato mora zaustaviti što je prije moguće. U ovakvoj situaciji postoje samo gubitnici", dodao je.

I on sam je iskusio ratna dešavanja i to na prostoru Bosne i Hercegovine s kraja 20. vijeka. Izbjegao je u Nizozemsku gdje je i počeo fudbalsku karijeru, te se afirimisao kao igrač.

S te strane sigurno da razumije situaciju, ali i strahuje za svog sina, kao i za bivšu suprugu. 

Top Komentari

Refiksabanadzovic2
Zidov se ne postaje,zidov se samo radja,tako da Medunjaninu imas zidova u familiji,bolje da si transvestita ozenio
4 9
Hoss
ČkaPi ucjenjuje ga cifutnkinja, fuj harise fuj! Bil tako govorio kome ces pomoci ako kazes da ue bio genocid u Srebrenici?
3 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi