"Humanitarni tiket u podne" nastavlja plemenitu misiju

U akciji kompanije Mozzart stigle donacije na još tri adrese

"Humanitarni tiket u podne" nastavlja plemenitu misiju

Sponzorski tekst

Kompanija Mozzart nastavlja svoju društveno odgovornu misiju kroz akciju „Humanitarni tiket u podne“. Zahvaljujući njima i plemenitim kladiocima, osvojena su još tri dobitka, a svi su proslijeđeni u humanitarne svrhe.

Ovog puta donacijama su se obradovali u dva udruženja sa sjedištem u Sarajevu i jednom u Brčkom.

Za Savez udruženja osoba sa cerebralnom paralizom Federacije BiH tipovao je glumac Nikola Stanković. Time je obradovao više od 700 porodica osoba sa poteškoćama, odnosno oko 3.800 članova Saveza, na čemu su veoma zahvalni Mozzartu.

- Novac smo iskoristili za funkcionisanje Saveza i tekuće radne aktivnosti da bismo prevazišli prazno vrijeme između projekata i nekih očekivanih grantova. Svake godine je sve teži opstanak nevladinih organizacija osoba s invaliditetom- poručuje prof. dr sci. med. Emira Švraka, direktorica Saveza udruženja osoba s cerebralnom paralizom Federacije BiH.

No description available.

Savez je tokom proteklih 12 godina učinio mnogo za svoje članstvo iz udruženja u Kantonu Sarajevo, BPK Goražde, „Dlan“ Zenica, Sapni i Konjicu. Za svoj doprinos što boljem položaju osoba sa cerebralnom paralizom u FBIH dobili su brojna priznanja, a posebno se izdvaja ono od UNICEF-a kada su proglašeni sa Šampiona inkluzije u kampanji „Sretno djetinjstvo“ za izuzetan doprinos socijalnoj inkluziji djece s razvojnim teškoćama u BiH.
 
Do sada su realizovali brojne projekte i objavili veliki broj naslova posvećen osobama sa cerebralnom paralizom, te drugim poteškoćama, a posebno su srećni što su njihov trud i zalaganje prepoznali u kompaniji Mozzart.
 
I ne samo njihov. Ono što rade u Udruženju dijabetičara Brčko, regionalni lider u priređivanju igara na sreću nagradio je donacijom.
 
Za Brčake je u akciji „Humanitarni tiket u podne“ tipovao novinar Politike, Saša Marić. Time je usrećio oko 1.100 članova ovog udruženja.

No description available.
 
- Na podršku iz Mozzarta gledamo kao ogromnu sreću i radost što su prepoznali značaj našeg udruženja i obradovali nas u trenucima kada imamo veliki broj aktivnosti. Sredstva će nam pomoći u nabavci edukativnog i higijenskog materijala i u nastavku funkcionisanja u našim prostorijama jer ide zima, a oboljelima je ovaj prostor drugi dom – kaže Đorđe Vuković, predsjednik Udruženja dijabetičara Brčko.
 
Ovo udruženje već dvije decenije okuplja osobe sa dijabetesom tipa1, tipa2, osobe sa insulinskom rezinstencijom i one kojima je odstranjen pankreas. Sa njima rade stručnjaci, a svaki dan u prostorijama udruženja mogu besplatno da izmjere vrijednosti šećera u krvi i krvnog pritiska. Tu su i besplatne edukacije, aparati za mjerenje šećera u krvi, te brojni drugi benefiti…

S obzirom na to da se finansiraju isključivo kroz donacije, ova iz Mozzarta im je stigla u pravi čas.

Istim povodom su se obradovali i u Udruženju hemofiličara BiH. Sa radom su počeli prije 25 godina i to s vizijom da poboljšaju živote osoba oboljelih od hemofilije.

Danas okupljaju 280 članova, uglavnom pacijenata i njihovih porodica, uz dodatnu podršku medicinskih stručnjaka. Sve njih je obradovao dobitak u akciji „Humanitarni tiket u podne“.

- Veoma cijenimo podršku kompanije Mozzart, jer investiraju u društveno odgovorne projekte. Sredstva će pomoći našoj edukativnoj konferenciji i obnovi uredske opreme. Drago nam je da je tako društveno odgovorna kompanija odabrala baš nas za svoje partnere i nadamo se da ćemo u budućnosti moći nastaviti i intenzivirati našu saradnju- poručuje Amar Muratović, predsjednik Udruženja
hemofiličara Bosne i Hercegovine.

No description available.

Članstvu nude osjećaj zajednice, te mogućnost prisustvovanja edukativnim događajima s ekspertima iz polja hemofilije, kao i stručnu literaturu. To je posebno značajno mladim roditeljima oboljele novorođenčadi koji se tek susreću sa izazovima hemofilije.

Do sada su osvojili brojna priznanja za rad, te postigli da UHBH postane punopravna članica Svjetske Federacije za hemofiliju i Evropskog hemofilija konzorcija. U radu se oslanjaju na članarine i donacije, pa ih je neočekivana pomoć iz Mozzarta posebno usrećila.

U tradicionalnoj akciji „Humanitarni tiket u podne“, regionalni lider u priređivanju igara na sreću usrećio je brojna udruženja širom naše zemlje. Tu plemenitu misiju nastaviće i u narednom periodu.

Najnovije vijesti