Nekad je bila skromna, sad novac nikako ne štedi: Jelena Đoković dala bogatstvo za ogrlicu!
Jelena Đoković pozira s Novakom u Madridu (AP Photo/Manu Fernandez)

Pojavila se s njom u Madridu

Nekad je bila skromna, sad novac nikako ne štedi: Jelena Đoković dala bogatstvo za ogrlicu!

Midhat Šljivak

Novak Đoković dobio je po peti put nagradu za najboljeg sportistu godine. Nagrada Laureus dodijeljena je u Madridu, a uz njega je bila i supruga Jelena  koja je privukla veliku pažnju zbog ogrlice koju je nosila.

Peti put u karijeri Novak Đoković je dobio Laureus nagradu za najboljeg sportistu godine. Trofej je podigao u Madridu, a pratila ga je njegova supruga Jelena.

Ona se na crvenom tepihu pojavila u crnoj svečanoj haljini, a oko vrata su ljubitelji nakita primijetili skupocjenu ogrlicu čija je cijena ogromna.

Radi se o Cartier ogrlici čija se vrijednost procjenjuje na gotovo pola miliona eura. Tačnije, njena cijena je 465.000 eura.

Model kojeg je nosila naziva se 'Reflection de Cartier'. Napravljena je od bijelog zlata i dijamanata. Na njoj može biti i do 400 dijamanata.

Jelena naravno može imati šta god poželi. Novak na godišnjem nivou uzima ogromne cifre i određeni podaci govore da je najbolji teniser svijeta trenutno 'težak' oko 240 miliona dolara.

Oglasi

Ogrlica od pola miliona za njega je sitnica. Jelena očigledno ima oko za lijepe stvari i nikako nije željela štedjeti kako bi zablistala.

Novak čini sve da njegova izabranica bude sretna. Ove godine proslavljaju 10 godina braka i 19 godina veze, pa je ovaj poklon i sitnica.

Jelena Đoković radila u kladionici: "Još je tamo pamte..."

Jelena Đoković je prije braka s Novakom Đokovićem radila razne poslove, a jedno vrijeme je provela i u kladionici.

Njena prijateljica otkriva kako je 37-godišnjakinja uvijek bila na neki način posebna i izdvajala se od drugih.

Oglasi

"Jelena je uvijek bila drugačija od svih. Bila je ambicozna i teško joj se bilo uklopiti u društvo. Htjela je trenirati, učiti, raditi, a to naši vršnjaci nisu najbolje razumjeli", priča njena prijateljica za magazin Svet.

"Dobro je što je bila vrijedna i uporna. Trenirala je tenis u osnovnoj školi i od tada poznaje Novaka. Sestra i ona su željele otići u inostranstvo, a jedan od načina su bile sportske stipendije s obzirom na to da joj roditelji nisu imali novca."

Za život je dakle radila kao šankerica u kladionici. Plata joj je bila, kao i većini običnih ljudi, poprilično skromna.

"Radila je kao šankerica u jednoj kladionici. Imala je platu oko 28.000 dinara (oko 250 eura). Uvijek je dolazila prije svih na posao, bila je vrijedna, pedantna i povučena. Radila je nekoliko mjeseci tu i dan danas u toj kladionici pričaju sve najbolje o njoj. Kasnije je radila kao promotorica raznih događaja", ističe prijateljica Jelene Đoković.

Jelena je novac uložila u školovanje. Završila je sportsku gimnaziju u Beogradu, a zatim i privatni fakultet Bocconi u Milanu. 2011. godine je doktorirala na univerzitetu u Monacu - smjer poslovna administracija.

S Novakom je skupa od 2005. godine, vjenčali su se 2014. i imaju dvoje djece.

Najnovije vijesti