Terry je sitna riba za svog brata: Njegov saigrač se ubio nakon svega šta mu je uradio sa djevojkom

Život okončao sa 24 godine i to vješanjem

Terry je sitna riba za svog brata: Njegov saigrač se ubio nakon svega šta mu je uradio sa djevojkom

Admin Čaušević

John Terry je svojevremeno bio jedan od najboljih defanzivaca svijeta, međutim njegovu karijeru su obilježili određeni skandali uključujući spavanje sa ženom reprezenativnog kolege Waynera Bridgea. Međutim, njegov stariji brat Paul je napravio još veći skandal.

Paul koji ima 44 godine nije bio ni blizu uspješan kao njegov brat. Igrao je uglavnom za niželigaše, a dok je bio član Rushden&Diamondsa njegov saigrač je zbog njega izvršio samoubistvo.

Naime, Dale Roberts se ubio zbog sramote što je njegova zaručnica imala aferu sa Paulom Terryjem. Sve se dešavalo 2011. godine.

Roberts je samoubistvo izvršio vješenjam nakon što je saznao za prevaru, a u to vrijeme najbolji prijatelj mu je bio Adam Johnson, kasnija zvijezda Premiershipa, ali i osuđeni pedofil.

Tragedija se desila 2011. godine, a djevojka na sahrani je bila neutješna

Lindsey Cowan koja je na sahrani izgledala utučeno je pokušala sve negirati te je tvrdila da se nekadašnji omladinac reprezentacije Engleske nije ubio zbog prevare.

Paul Terry se tada nije pojavio na sahrani te je nastavio da živi problematičan život te ulazi u probleme sa zakonom.

Oglasi

Od fudbala se oprostio 2012. godine baš kada je njegov brat John ostvario najveći uspjeh u karijeri osvajanjem Lige prvaka sa Chelseajeam.

Stariji od braće Terry je nakon toga šest godina bio angažovan kao fudbalski menadžer. Poslije toga se okrenuo trenerskim vodama gdje se također nije proslavio.

Stariji brat Terry je nakon završene karijere bio menadžer i trener

Bio je nekoliko godina u braku sa Sarah Konchesky, sestrom drugog poznato engleskof fudbalera Paula Koncheskyja. Nakon što su dobili dvoje djece razveli su se.

Prije nekoliko godina je imao problema sa klađenjem nakon što je kažnjen sa 1.000 funti pošto se kao trener privremeni trener West Broma kladio na čak 34 meča u kojim je učestvovao njegov tim.

U prosjeku je ulagao 300 funti na 209 opklada te je njegov zabilježeni gubitak bio oko 50.000 funti te je nakon tog skandala poslan na liječenje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi