Kladioničarski kutak: Tri savjeta za klađenje

Prognoze za srijedu

Kladioničarski kutak: Tri savjeta za klađenje

V. Elez

U našoj standardnoj rubrici namijenjenoj kladioničarima donosimo tri dnevna savjeta za 18. maj 2016. godine.

SWEDEN: Allsvenskan 

18:30   Hammarby - Malmo FF - tip X, over 2,5

 

# TIM U P N I +/- Bod
2. Malmo FF 9 6 0 3 18:8 18
12. Hammarby 9 2 4 3 16:16 10

Iako su gosti na drugoj poziciji a gosti na dvanestoj oba tima imaju po tri poraza u devet kola. Ipak su gosti igrali na sve ili ništa u dosadašnjem djelu sezone pa su zabilježili i šest pobjeda za razliku od samo dvije kod domaćina. I gol-razlika je u velikom nesrazmjeru, jer gosti imaju za 10 golova bolji skor.

Preporuka je tip X i više od 2,5 golova. Gosti bi konačno mogli da remiziraju, a domaćima statistika golova prelazi 3 po utakmici, pa je ovakva preporuka očekivana.

TURKEY: Super Lig 

18:00   Konyaspor - Besiktas - tip 1, over 2,5

 

# TiM U P N I +/- BOD
1. Bešiktaš 33 25 4 4 74:33 79
3. Konyaspor 33 18 9 6 42:32 63

Posljednje kolo turkog šampionata nudi jednu od najzanimljivijih utakmica. Duel između Konyaspor-a i Besiktas-a je duel novog šampiona i najvećeg iznenađenja prvenstva. Domaći su i siguran učesnik Lige Evrope, a kako je duel oslobođen rezultatskog pritiska, moćemo očekivati odličnu utakmicu.

Sugestija je da igrate tip 1 i više od 2,5 golova. Domaći će učiniti sve da pred svojom publikom pokažu da su zaslužili aktuelni plasman. Kada nema rezultatskog pritiska, možemo očekivati i dosta golova.

EUROPE: Europa League - Play Offs

20:45   Liverpool - Sevilla - Tip X, under 2,5, 

Kada se igra finale evropskog takmičenja onda sve statistike padaju u vodu i sve se odlučuje na terenu u odlučujućih 90 minuta, a nerijetko i 120. Ono što je veliki problem Liverpool-u je "pretplata" koju Sevilla ima na ovaj trofej. Ipak ekipa crvenih će učiniti sve da trofej donese na ostrvo. 

Naša preporuka će biti tip X i manje od 2,5 golova. Svakako tvrda utakmica bi mogla otići u produžetke, a ono što bi moglo osujetiti takav ishod je brzi pogodak Sevilla-e, jer bi englezi vjerovatno teško stigli vodstvo, a da ne prime još koji gol.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi