Cijena 8.5 eura: Slavni fudbaler prodajom donera zaradio 200 miliona, ali nije moglo bez ismijavanja

Ima lanac od 30-ak prodavnica

Cijena 8.5 eura: Slavni fudbaler prodajom donera zaradio 200 miliona, ali nije moglo bez ismijavanja

Admin Čaušević

Slavni i uspješni fudbaleri još tokom karijere odluče da pokrenu privatne poslove. Nekim posao ide odlično, dok neki ubrzo propadnu. Onaj koji zadovoljno trlja ruke je definitivno Lukas Podolski.

Podolski, 38-godišnji fudbaler koji je još uvijek aktivan u poljskom Gornik Zabrzeu nakon što je ranije igrao u Koelnu, Bayernu, Arsenalu, Interu, Galatasarayu, Vissel Kobeu i Antalyasporu, zaradio je ogroman novac kao "kralj donera".

Kulturne, društvene i poslovne brige Podolskog navele su ga tokom njegove duge i uspješne karijere da organizuje glazbeni festival, stvori sportski centar i organizuje fudbalske turnire za svoje navijače.

Godine 2017., samo dvije godine nakon odlaska iz Arsenala, stvorio je svoj brend sladoleda Ice Cream United.

Bila je 2018. godina kada je otvorio prvi restoran za prodaju donera koji je nazvao Mangal Doner, a kao motiv mu je poslužilo igranje u Turskoj.

Oglasi

U samo nekoliko godina robna marka Mangal Doner proširila se diljem Njemačke i otvorila 30 restorana. Jesenas je otvorio i restoran u Berlinu što nije prošlo bez ismijavanja.

Podolski je postao "kralj donera"

Naime, Podolski je odlučio da se njegov restoran nalazi na izlazu iz podzemne željeznice i to na mjestu gdje se obično okupljaju narkomani.

"Izađete iz stanice podzemne željeznice i vidite heroin, šprice – i prodavaonicu donera", ismijavali su tada njemački mediji Podolskog zbog izbora lokacije.

Inače, Podolski svoje donere prodaje po cijeni od 8.5 eura, barem u manjim gradovima u Njemačkoj kao što je to slučaj u Koelnu gdje ima najviše restorana.

"Ako naručite meni u McDonald'su, plaćate hranu kao i u mojim restoranima. Ili još više... Ipak, ipak njihova hrana je sranje, fali joj kvaliteta", svojevremeno je rekao Nijemac.

Zahvaljujući odličnom poslovanju sa prodajom donera prema tvrdnjama The Suna Podolski je svoje bogatstvo uspio povećati na 207 miliona eura.

Top Komentari

user1676286668
Jeo sam par puta nije mu doner nešto ima i boljih njegov je masnoća do boga...
0 1
HBSC
@user1676286668 i ja sam probao. Kaplan i Hakiki su izmislili Döner za njegov
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi