Iako ga mnogi ponižavaju Paul Pogba je ispao najveći frajer od svih

Odbio je ponude iz Saudijske Arabije

Iako ga mnogi ponižavaju Paul Pogba je ispao najveći frajer od svih

Midhat Šljivak

Veznjak Juventusa Paul Pogba (30) nema namjeru napustiti torinski tim iako na stolu ima dvije nestvarne ponude iz Saudijske Arabije. Njemu novac nije bitan i njegova velika želja je ostanak u Torinu.

Paul Pogba dobio je dvije ogromne ponude iz Saudijske Arabije. Klubovi iz ove zemlje nude nevjerovatan ugovor 30-godišnjem veznjaku, no kod njega velike cifre očigledno ne pale i on želi ostati u Juventusu.

La Stampa tvrdi da je Al-Ittihad francuskom veznjaku poslao trogodišnji ugovor vrijedan 100 miliona eura neto, te da su anagažovali njegove nekadašnje saigrače iz reprezentacije Karima Benzemu i N'Gola Kantea kako bi pomogli u pregovorima.

Oba ova fudbalera su u proteklom periodu prihvatili ogromne ponude ovog saudijskog kluba, ali Pogba je hladnokrvno rekao 'ne' i cilj mu je ostanak u Juventusu.

Nekoliko dana kasnije javio se i Al Ahli. Ovaj klub ponudio je još veću cifru. 150 miliona eura stavljeno je pred Pogbu, ali ni to nije navelo francuskog fudbalera da pristane na odlazak u Saudijsku Arabiji.

Oglasi

Italijani pišu da Pogba silno želi ostanak u Juventusu. Želi se odužiti timu koji je vjerovao u njega u teškim trenucima i povredama, te smatra da bi ipak u Italiji imao veće šanse da se nađe na spisku Didiera Deschampsa za naredno prvenstvo Evrope.

Pogba je čest gost Saudijske Arabije. Razlog je naravno vjera, ali trenutno Francuz očigledno ne razmišlja o nastavku fudbalske karijere u ovoj zemlji.

Francuski veznjak je prošle sezone imao ozbiljne probleme s povredama. Nastupio je u samo 10 utakmica za Juventus i mnogi vjeruju da je njegova ozbiljna fudbalska karijera završena.

Podsjetimo, Pogba je seniorsku karijeru započeo u Manchester Unitedu. Ipak, kako nije dobio pravu šansu 2012. godine odlazi u Juventus i to doživljava ogroman fudbalski uspon.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Nakon četiri godine napušta Torino i vraća se u Manchester u transferu vrijednom oko 100 miliona eura, ali na Old Trafford je stigao u jako lošem trenutku kada je tim prolazio kroz težak period, pa se i Pogba utapao u sivilo kompletne ekipe.

Povratak u Juventus vidio je kao novi početak. Međutim, povrede su ga uništile i on sada silno hoće da se vrati na pravi put.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi