Ćirina posljednja objava ledi krv u venama: "Bio sam takva sirotinja da sam gaće na štapu nosio..."

Legendarni trener preminuo u 88. godini

Ćirina posljednja objava ledi krv u venama: "Bio sam takva sirotinja da sam gaće na štapu nosio..."

A. Čaušević

Miroslav Ćiro Blažević, legendarni trener, preminuo je od posljedica karcinoma. Otkako mu je dijagnosticirana bolest dao je nekoliko srceparajućih intervjua, ali jedna od njegovih posljednjih objava ledi krv u venema.

Blaževiću je 2011. godine dijagnosticiran rak prostate, ali je uspio dobiti tu bitku. Godinu kasnije uslijedila je operacija zbog melanoma u početnoj fazi.

Zloćudna bolest se vratila 2019. godine, borba je trajala dugo vremena, međutim čuveni stručnjak nije uspio izaći kao pobjednik.

U jednoj od svojih posljednjih objava na neki način je odlučio da rezimira svoj život. Otkrio je neke od detalja koji su zaista srceparajući.

"Kad rezimiram cijeli svoj život, onda imam potrebu da se zatvorim u svoja četiri zida i da toliko plačem, da nikada ne prestanem. Ništa me u životu nije mimoišlo!

Oglasi

"Dva raka sam imao, a sada se, evo, pojavio i treći. U djetinjstvu sam bio takva sirotinja da sam gaće na štapu nosio, a kasnije u mladosti, kada sam se već bio i oženio, supruga i ja nismo znali hoćemo li imati za ručak ili nećemo.

Život mi je bio jedna obična kalvarija i trebalo je sve to proći. Ni ovaj trenerski posao, koji možda izvana drugačije izgleda, nije ništa drugo nego jako malo satisfakcije, a puno razočaranja", naveo je Blažević.

Popularni Ćiro rođen je kao osmo, najmlađe dijete Katarine Blažević (rođene Matovinović) i Mate Blaževića. Njihovo prvo dvoje djece, Ivica i Marica, o kojima roditelji ostaloj djeci nisu puno govorili, umrlo je u dobi od nekoliko mjeseci od španske gripe, a Miroslav je imao i sestre Jelenu i Dragicu, braću Antu i Joška, a starija sestra Jozefina živi u Zagrebu.

Duže od šest decenija Travničanin je bio u braku sa suprugom Zdenkom s kojom je dobio troje djece, sina Miroslava Juniora te kćeri Barbaru i Catherine.

U karijeri je promijenio veliki broj klubova i reprezentacija. Između ostalih vodio je reprezentaciju BiH i tuzlansku Slobodu te je stekao ogromne simpatije širom BiH, Hrvatske, ali i Balkana.

Kao najveće uspjehe u karijeri ranije je izdvojio titulu prvaka sa Dinamom 1982. godine te treće mjesto sa Hrvatskom na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 1998. godine.

Top Komentari

Ecosport
Joj patetike
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi