Srce(m) za djecu:  Mozzart i ove godine trčao „Zlatni krug“

Učesnici poslali poruku da oboljela djeca nikada nisu sama u svojoj borbi

Srce(m) za djecu: Mozzart i ove godine trčao „Zlatni krug“

Sponzorski tekst

Visoko je juče bilo glavno mjesto okupljanja brojnih ljubitelja atletike i humanih građana koji su učestvovali u trci „Zlatni krug“ u okviru „Zlatnog septembra“ – Međunarodnog mjeseca podizanja svijesti o dječjem raku. 

Ovaj humani sportski događaj već tradicionalno organizuje Udruženje „Srce za djecu oboljelu od raka“, a ove godine ih je podržalo više od 3.500 građana na čelu sa ambasadorom trke Tomislavom Cvitanušićem koji je dao doprinos da se pošalje univerzalna poruka – da oboljela djeca nikada nisu sama u svojoj borbi. Uz njih je i ove godine bio kolektiv kompanije Mozzart koji je sa njima trčao „Zlatni krug“.

Opis nije dostupan.

-Ponosni smo na naše sugrađane koji su iskazali solidarnost kroz donacije i dolazak na trku/šetnju u velikom broju. Pokazali smo da djeca oboljela od raka nisu sama i da imaju uvijek na koga da se oslone. Upravo za njih je bila organizovana ova akcija i sva prikupljena sredstva biti će usmjerena u projekte Udruženja „Srce za djecu oboljelu od raka“, koji su veoma važni za njih i njihove porodice. Drago nam je da je kompanija Mozzart bila sa nama i ove godine, da su prepoznali naš rad i da podržavaju našu djecu i ovu humanu priču, nadamo se nastavku saradnje -kaže Fikret Kubat, predsjednik Udruženja „Srce za djecu oboljelu od raka“.

Opis nije dostupan.

Brojni građani BiH učešćem u trci i kupovinom majica podržali su plemenitu misiju prikupljanja sredstava za mališane oboljele od karcinoma. Njima se pridružila i kompanija Mozzart čiji su uposlenici svim srcem podržali ovu akciju.

Oglasi

Sa zadovoljstvom smo se i ove godine priključili humanoj misiji Udruženja „Srcem za djecu“. Doprinos smo pružili kupovinom majica, koje naše kolege sa ponosom nose, a neki od njih su se pridružili trci i šetnji „Zlatni krug“ za ozdravljenje naših najmlađih sugrađana- kaže Selma Salkanović, rukovodilac Direkcije korporativnih poslova kompanije Mozzart.

Opis nije dostupan.

Udruženje broji preko 500 članova, među kojima su djeca oboljela od raka i njihove porodice. Već dvije decenije im kontinuirano pružaju podršku kroz mnoge velike projekte kao što su Roditeljska kuća, Moja kosa- tvoja kosa, te program psihosocijalne podrške.

Opis nije dostupan.

Humanitarna trka i šetnja „Zlatni krug“ jedan je od najhumanijih i najljepših događaja koji su organizovali drugu godinu zaredom, na šta su posebno ponosni.

Trka je organizovana na incijativu Visočanina Afana Habibovića koji je pobijedio tumor na mozgu. Akciju humanitarnog karaktera podržali su brojni sportisti i druge javne ličnosti, privredni i javni subjekti. Za sve njih ovo je mjesec kada su trčali trku života, kada smo kao društvena zajednica iskazali solidarnost sa djecom oboljelom od raka i poručili im da smo tu uz njih sve do cilja, a to je njihovo ozdravljenje. A upravo oni su pobjednici trke „Zlatni krug“.

Opis nije dostupan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije