Nemanja Matić digao Srbe na noge: "Eh, Grci, bivša braćo, ovo vam nećemo oprostiti!"

Iza svega se krije politička odluka

Nemanja Matić digao Srbe na noge: "Eh, Grci, bivša braćo, ovo vam nećemo oprostiti!"

Admin Čaušević

Nemanja Matić je fudbaler koji očigledno jako prati dešavanja na političkoj sceni, posebno što se tiče Kosova. Nakon posljednje odluke na neki način je digao Srbiju na noge. 

Iako sportistima ne priliči da komentarišu političke odluke, čini se da je Matiću pukao film i da nije mogao da prešuti na sve šta se proteklih dana dešavalo u Evropskom parlamentu.

Mnogi su sa čuđenjem vidjeli Matićevu poruku na društvenoj mreži X: "Eh, Grci, bivša braćo, ovo vam nećemo oprostiti" i zapitali se šta je razlog.

Naime, Evropski parlament je otvorio vrata Kosovu za prijem u Vijeće Evrope, a nešto takvo su podržali i predstavnici Grčke, tradicionalnog partnera Srbije na geopolitičkoj sceni.

Matića je to snažno pogodila te je iskoristio društvene mreže da pošalje poprilično jasnu i znakovitu poruku narodu Grčke.

Oglasi

Zanimljivo da je grčka parlamentarka Dora Bakojani bila ta koja je podnijela izvještaj o Kosovu kojeg je na kraju podržao 131 poslanik.

S obzirom da je objava na X došla nekoliko sati prije utakmice Fenerbahče - Olympiacos isključuje se mogućnost kako je Matić mislio na ispadanje turskog tima od grčkog predstavnika u četvrtfinalu Konferencijske lige.

Kosovo je nezavisnost proglasilo još 2008. godine i zvanično su tu zemlju priznale brojne najveće svjetske sile dok je primljena u brojne međunarodne sportske organizacije. 

Nacionalni timovi najmlađe balkanske države igraju kvalifikacije za kontinentalna i svjetska prvenstva, uz izuzetak da ne mogu igrati protiv Srbije kako bi se izbjegli neredi.

Do sada je zabilježeno nekoliko slučajeva da srbijanski sportisti, prije svega u individualnim disciplinama, odbijaju da se takmiče sa predstavnicima Kosova.

Top Komentari

stranputica
Tupson sa 3 razreda škole i mozgom krtice komentira nešto što ne razumije. Grci ovako otplaćuju kredite Bankama, Grci su od tih kredita 50 godina živjeli ko bubreg u loju, sa penzija od 1500 eura. Bili zaposleni u javnom sektoru formalno a radili ništa. Bođi njih za Kosovare i Srbe i Matića praznoglavog...
0 0
Akilem
Zamišljam pljuvanje po npr Džeki da recimo objavi ma tviteru:"E pa Mile otcijepit češ se al u k." Ne brinite neće to Džeko objaviti.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi