Promocija olimpijskog duha – basketaši iz Šamca i Teslića napravili šou pod obručima

Zahvalni Mozzartu na velikoj podršci

Promocija olimpijskog duha – basketaši iz Šamca i Teslića napravili šou pod obručima

Sponzorski tekst

I ovog ljeta u gradovima i opštinama širom BiH održani su brojni turniri u uličnom basketu 3x3, koji sada se igra prema standardima Međunarodne košarkaške federacije (FIBA), a o njegovoj popularnosti najbolje svjedoči činjenica da je ove godine prvi put uvršten kao sport na Olimpijskim igrama. 

Organizaciju takmičenja u Šamcu i podršku basketašima iz Teslića za odlazak na takmičenja pružila je kompanija Mozzart.

Opis nije dostupan.

-Ovo je četvrta godina zaredom kako organizujemo turnir 3x3 u Šamcu, a za to nam je potrebna prilična suma novca. Zbog toga smo veoma zahvalni Mozzartu na sponzorstvu i pozitivno smo iznenađeni jer je rijetkost da neko izađe u susret i podrži sport- kaže Zoran Cvjetković, potpredsjednik KK Šamac i organizator turnira.

Na ovaj turnira prijavilo se 30 ekipa iz cijele BiH u katagorijama juniori, kadeti i seniori. U konkurenciji seniora prvo mjesto pripalo je ekipi „Fortuna OIL“ IZ Prnjavora, a drugo mjesto ekipi „Alo Plastik“ iz Živinica. Među kadetima najbolja je bila ekipa „053“ iz Doboja. Prvo mjesto odnijeli su i juniori ekipe „Grafičkog studija“ iz Modriče, a drugo „Sport PAB“ iz Doboja. Pobjednik trojke Marko Torbica iz Šamca dobio je pehar i novčanu naknadu.

Opis nije dostupan.

Organizatori poručuju da cilj turnira, koji je i ove godine bio veoma posjećen, promocija košarke i zdravog načina života. Zbog toga obećavaju da će nastaviti ovu tradiciju i da će se iduće godine potruditi da povećaju broj ekipa i nagradni fond, te da turnir ponovo bude međunarodnog karaktera.

Slično razmišljaju i u ekipi rekreativnih basketaša iz Teslića. Oni su, uz podršku Mozzarta, zaigrali basket 3x3 u nekoliko gradova ovog ljeta.

-Zahvaljujući Mozzartovom sponzorstvu igrali smo u novim dresovima, a dobijeni novac smo utrošili za troškove putovanja na takmičenja i uplatu kotizacije na turnirima. Reakcija ekipe je odlična, ta podrška veoma nam je značajna i mnogo smo im zahvalni na tome- kaže Đorđe Dujaković iz basket ekipe 3x3 Mozzart Teslić.

Teslićki basketaši su došli do polufinala u Laktašima i u Doboju, a plasirali su se na završnicu Lige RS koja se održava za dva dana u Banjaluci. Poručuju da će nastaviti da se takmiče i narednih sezona, a želja im je da iduće godine budu domaćini turnira u Tesliću.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.