Rodman otkrio kako je izgledala noć s Kim Jong-unom: Votka, karaoke i bend koji svira jednu pjesmu

Iznenadio se kada je stigao u Sjevernu Koreju

Rodman otkrio kako je izgledala noć s Kim Jong-unom: Votka, karaoke i bend koji svira jednu pjesmu

Endin Čaušević

Dennis Rodman ponovo se našao u centru pažnje sportske javnosti nakon što se pojavio u dokumentarnom filmu "Posljednji ples" koji prikazuje karijeru Michaela Jordana i legendarnu generaciju Chicago Bullsa.

Rodman je sigurno jedan od najboljih odbrambenih igrača svih vremena u NBA ligi, a najbolje igre pružao je u dresu Detroit Pistonsa i Chicago Bullsa. Dva prstena NBA prvaka osvojio je Pistonsima na početku karijere, a tri je osvojio kao igrač Bullsa.

On je sigurno jedan od "najorginalnijih" likova koji se pojavio u svijetu košarke, te je fanove oduševljavao što je uvijek bio brutalno iskren iako mu je to mnogo puta naškodilo u životu.

Međutim, najčudnija stvar koju je uradio jeste što se sprijateljio s liderom Sjeverne Koreje, Kim Jong-unom, kojeg je u nekoliko navrata posjećivao u državi koja je za skoro sve u potpunosti zatvorena.

Rodman je u radio intervjuu s Mikeom Tysonom pričao o svojim posjetama Sjevernoj Koreji, te je priznao da je to bilo potpuno drugačije nego što je on očekivao.

"Mislio sam da idem tamo da dam nekoliko autograma i igram košarku. Nisam ništa znao o toj državi. Rekao sam da ću ići dok god sam siguran. Kada sam došao i izašao iz aviona tu je bio crveni tepih i bilo je sjajno", rekao je Rodman.

"U dvorani je bilo preko 20.000 gledatelja i svi su počeli da aplaudiraju. Pozdravio sam publiku, a onda mi je neko rekao da to nije za mene, već za Kim Jong-una koji je ušao u dvoranu. Nisam znao ni o kome se radi, ali su mi brzo rekli da je on vođa ovdje".

Te večeri Rodman je imao priliku da upozna Kima koji ga je pozvao na večeru, a bivši košarkaš Bullsa objasnio je kako je to sve izgledalo.

"Večerali smo se i onda smo se napili. Sjećam se da je on nešto govorio, a nije mi bilo jasno šta. Počeo je da pjeva i svi su počeli da aplaudiraju. Onda je izašao bend od 18 djevojaka koje su svirale samo jednu pjesmu. Ja ga volim jer je sjajan lik. A vidio sam koliko ga vole i njegovi ljudi".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije