Uvijek će biti pitanja ko je bolji - Sinoć je nastala fotografija za sva vremena

Ronaldo uz Ronalda

Uvijek će biti pitanja ko je bolji - Sinoć je nastala fotografija za sva vremena

Midhat Šljivak

Cristiano Ronaldo jedan je od najboljih fudbalera svih vremena, a u tu kategoriju bez ikakvih problema se može svrstati i čuveni Brazilac Luiz Ronaldo Nazario. Protekle noći u Saudijskoj Arabiji čuveni dvojac se sreo i nastala je 'skupa' fotografija.

Ronaldo Nazario žario je i palio terenima sredinom 90-ih godina prošlog stoljeća, te u početnim godinama 21. vijeka. Za mnoge je najbolji fudbaler koji se ikada pojavio.

I dok je legendarni Brazilac lagano išao prema kraju karijere stasao je Ronaldo nakon Ronalda. Na scenu je došao Cristiano i postao je jedan od najvećih ikad.

Nije se ovaj duo često sretao, ali su ih zbog imena uvijek uspoređivali. Protekle noći u Saudijskoj Arabiji došlo je i do srdačnog susreta i nastala je itekako skupa fotografija.

Oglasi

Obojica su iskazala veliko poštovanje jedan prema drugom. To je i normalno jer se radi o zaista nestvarnim fudbalerima koji su obilježili protekle tri decenije svjetskog fudbala.

Legendarni El Fenomeno je karijeru okončao 2011. godineu dresu Corinthiansa. Prethodno je nastupao za Cruzeiro, PSV, Barcelonu, Inter, Real Madrid i Milan.

Da nije bilo teških povreda na koljenima u dresu Intera vjeruje se da s njim apsolutno niko ne bi mogao doći u istu rečenicu kada bi se razgovaralo o najboljem fudbaleru svih vremena.

I bez toga je jedan od najboljih. Ono što je radio na terenu bilo je nevjerovatno i zaista je bio nešto posebno u svijetu fudbala.

Cristiano je s 38 godina još uvijek aktivan. Igra fenomenalan fudbal u dresu Al Nassra i djeluje neuništivo.

Portugalsku legendu ćemo na terenima gledati još nekoliko godina. Odlazak u penziju nije realan barem do ljeta 2025. godine kada mu ističe ugovor s Al Nassrom.

On izgleda kao da bi mogao igrati još punu deceniju. Njegovo tijelo je istinsko savršenstvo i kao da uopšte ne stari.

Top Komentari

epa
Cuj bit će pitanja...kakva pitanja "debeli" je najbolji svih vremena...
0 1
magistar
Kristijano je bolji ali i Ronaldo brazilac je ostavio kak pečat i obilježio jednu epohu. On, Rivaldo, Roberto Karlos sjajni igrači
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti